Από πόσους «φάγατε» πόρτα;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

sidiropoulos velentzas

Των Θανάση Σιδηρόπουλου & Γιάννη Βελέντζα, Υπ. Δημοτικών Συμβούλων με το συνδυασμό «Δράση με Γνώση»

Καλή σας μέρα φίλοι μας. Μην συνωστίζεστε, όλοι θα διαβάσετε!

Είναι πραγματικά λυπηρό, λόγω προεκλογικής διαδικασίας, να «χάνει» ένας υποψήφιος δήμαρχος την ψυχραιμία του και να αποκαλεί «σινάφι» έναν επιστημονικό κλάδο ή τμήμα αυτού, αναφερόμενος στους μηχανικούς.

Θα πρέπει βέβαια να αναρωτηθούμε, καλόπιστα πάντα, με ποια κριτήρια θα απέρριπτε ο ίδιος ένα τέτοιο «σινάφι» από τον συνδυασμό του. Δηλαδή τι θα τους έλεγε; Μαζευτήκατε πολλοί, πάρτε δρόμο!

Φυσικά και όχι, αλλά σε αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός: «όσα δεν φθάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

Ας αφήσουμε λοιπόν τους «αστεϊσμούς», τις «εξυπνάδες» και τις «κακιούλες» και ας μιλήσουμε επί της ουσίας.

Τα πάσης φύσεως έργα, υλοποιούνται με κάποιες διαδικασίες. Η χρηματοδότηση αυτών προέρχεται από προγράμματα που «τρέχει» ή προσπαθεί να «τρέξει» η ελληνική Πολιτεία. Εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, ας πούνε στους δημότες αυτής της πόλης, πόθεν τα χρήματα για τα έργα που τάζουν. Από το εξωτερικό; Από τον ουρανό;

Από πού;

Για να εγκριθεί βέβαια ένα έργο, προϋπάρχει η μελέτη που εκπονείται είτε από υπαλλήλους τεχνικών υπηρεσιών είτε από γραφεία μηχανικών. Αφού λοιπόν αυτό δεν μας ικανοποιεί, ας «βγούνε» κάποιοι και να πουν ευθέως στους υπαλλήλους και στα γραφεία, είστε ανίκανοι, αφού δεν γνωρίζετε την μέθοδο πατάω ένα κουμπί και βγαίνει ένας δήμαρχος (συγγνώμη ένα έργο).

Και, σε τελική ανάλυση, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος του ασυγκράτητου; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι μηχανικοί κατεδαφίζουν, εάν χρειαστεί, αλλά κυρίως δημιουργούν. Έτσι, σε μία πόλη γεμάτη ερείπια, όπως υποστηρίζει ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος, για το «σινάφι» των μηχανικών ήρθε η ώρα της δημιουργίας!

Καλώς ή κακώς, τα έργα κατασκευάζονται από τεχνικό προσωπικό!