Η φάκα…

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΟ

faka

Δια χειρός Αλιθέρση

Η φάκα! Μια πολύ αποτελεσματική  παγίδα,  για να φυλακίζει  τα ποντίκια. Σήμερα, δεν χρησιμοποιείται, γιατί υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι για την εξόντωσή τους.  Όσα ποντίκια  πιάνονται στη φάκα δεν έχουν καμιά ελπίδα σωτηρίας!

Η φράση «πιάστηκε σαν τον ποντικό στη φάκα» έμεινε παροιμιώδης.  Όποιος πιάνεται στη φάκα ή  δεν έχει  προσέξει τον κίνδυνο που ελλοχεύει  ή τον γνωρίζει αλλά το διακινδυνεύει, πιστεύοντας  ότι θα πετύχει το στόχο του.
Στόχος για τον ποντικό είναι να φάει το τυρί που υπάρχει σαν δόλωμα.

Αλλά και στις εκλογές  συναντάμε ανάλογες καταστάσεις.
Εκεί, στόχος  για τον ψηφοφόρο, ο οποίος  κατά κανόνα έχει πλήρη γνώση του κινδύνου, είναι να βολευτεί.  Ψηφίζει έτσι, πιστεύοντας ότι αυτός δεν θα πιαστεί στη φάκα. Όμως, δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα  άλλα ομολογεί!

Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η φάκα της πολιτικής είναι ότι δεν την πληρώνουν μόνο τα… «πονηρά ποντίκια», που μπήκαν μέσα για να φάνε το τυρί, αλλά και οι άλλοι που πρόσεξαν την καλοστημένη παγίδα.

Καθημερινά στην πολιτική μας έχουν «στημένη» και μια φάκα. Και βέβαια, όχι  το «δις» αλλά το… «πολλάκις εξαμαρτείν» μας οδήγησε εδώ, που σήμερα βρισκόμαστε!

ΥΓ. Η φάκα της φωτογραφίας μας είναι αληθινή. Όσο για το ποντικάκι που βρίσκεται  μέσα, μην ανησυχείτε,  δεν κινδύνευσε καθόλου,  γιατί «πιάστηκε» για τις ανάγκες της φωτογράφισης και μόνο!

https://www.facebook.com/alithersis