Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

daskala

Απεργούν σήμερα, Παρασκευή οι δάσκαλοι, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Παιδείας.

«Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Ακυρώνουμε και καταργούμε το θεσμικό πλαίσιο της ''αξιολόγησης - χειραγώγησης''. Ακυρώνουμε τις εγκυκλίους της ντροπής που βάζουν ζητήματα αντιδημοκρατικής εκτροπής και οπισθοδρόμησης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις με σκοπό να σταματήσουν «τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον ''επιθεωρητισμό'' και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας».
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΔΟΕ έχει απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή της στον αγώνα των 150.000 εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης κατά της «αξιολόγησης - χειραγώγησης που προωθεί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κυβέρνηση με το Π.Δ. 152/13».