Πεντακόσιοι καθολικοί τουρίστες αναμένονται στην Βέροια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Dimarxeio verias

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας και της καλής συνεργασίας του Δήμου Βέροιας με το Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα της δημάρχου Βέροιας κυρίας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, εκατοντάδες καθολικοί προσκυνητές θα επισκεφθούν τη Βέροια στο αμέσως προσεχές διάστημα, ξεκινώντας από το πρωί του Σαββάτου 05/04/2014.

Οι επισκέπτες προέρχονται από μεγάλη κρουαζιέρα προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού καθώς ως γνωστόν γι τους καθολικούς η επίσκεψη στα βήματα του Απ. Παύλου μας αποτελεί όνειρο ζωής.

Οι περίπου 500 επισκέπτες (10 λεωφορεία) συνοδευόμενοι από Γερμανό καρδινάλιο, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν στις Αιγές τους Βασιλικούς Μακεδονικούς Τάφους , θα ξεναγηθούν στην Εκκλησία του Χριστού και θα γευματίσουν στη πόλη της Βέροιας όπου επί δύο ώρες θα έχουν ελεύθερο πρόγραμμα για να κινηθούν στο κέντρο της πόλης και στην αγορά. Για την κίνησή τους μέσα στη πόλη έχει ήδη ενημερωθεί και επιληφθεί η Τροχαία Βέροιας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τη Δήμαρχο Βέροιας.