Τερμάτισε την σταδιοδρομία του στην Πυροσβεστική ο Διονύσιος Συντίλας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

pisrosvestiki pita

Ως «ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ» με το βαθμό του Υποστρατήγου , κρίθηκε ο μέχρι πρότινος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Αρχιπύραρχος Συντίλας Διονύσιος ,του οποίου την Ημερήσια Διαταγή της 26/3/2014 προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, παραθέτουμε:

«Αγαπημένοι μου συνάδελφοι, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες, Πυροσβέστριες και Π.Π.Υ, έφτασε η ώρα της ολοκλήρωσης του επαγγελματικής μου ζωής και με απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου θα εγκαταλείψω αυτό το Σώμα.

Πέρασαν είκοσι επτά χρόνια συνεχούς δράσης κάτω από την καθοδήγηση αξιόλογων ανθρώπων, είκοσι επτά χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Θεωρώντας τον εαυτό μου σαν έναν από εσάς και όχι κάτι διαφορετικό, τόσο από θέση κατώτερη της Διοίκησης της Υπηρεσίας, όσο και από τη θέση του Διοικητή αυτής, με την άμεση βοήθειά σας κατόρθωσα και ανταποκρίθηκα πιστεύω στα καθήκοντά μου. Πάντα πίστευα και πιστεύω πως ο ικανότερος αν δεν έχει την αμέριστη συμπαράσταση των υφισταμένων του δεν μπορεί να αποδώσει. Στην αμέριστη συμπαράστασή σας λοιπόν αναγνωρίζω την θετική έκβαση των πραγμάτων.

Άλλωστε και η κοινωνία αυτό που αντιλαμβάνεται δεν είναι η ικανότητα του όποιου από εμάς , αλλά ο μέσος όρος της απόδοσης του συνόλου. Αυτό χειροκροτεί, όταν χειροκροτεί. Από το γεγονός αυτό συνάγεται δε και το συμπέρασμα πως πρέπει να φροντίζουμε να ανεβάζουμε συνεχώς αυτόν τον μέσο όρο. Αναφέροντας τα παραπάνω , αισθάνομαι την ανάγκη , αλλά και την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω για τις καλές στιγμές που βρήκα μπροστά μου σε συνεργασία μαζί σας.

Αποχωρώντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φροντίσετε με τη νέα σας Διοίκηση να καλυτερέψετε συνεχώς την απόδοσή σας, να εργάζεστε ακατάπαυστα με καθαρό μυαλό, καθαρή καρδιά, καθαρή συνείδηση και προπαντός με καθαρά χέρια. Αφομοιώστε τους σύγχρονους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης του επαγγέλματός του Πυροσβέστη σε καθημερινή βάση για να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της κοινωνίας και της συνείδησής σας.

Θυμηθείτε δύο σοφές παροιμίες του πάνσοφου Ελληνικού λαού, που πολλές φορές κατά τις μηνιαίες συναντήσεις αναφέραμε: πρώτον Γάτος που κοιμάται, ποντίκια δεν πιάνει και δεύτερο Τροχός που γυρίζει , σκουριά δεν πιάνει. Προσπαθήστε και εφαρμόστε το περιεχόμενο αυτών στην υπηρεσιακή σας, αλλά και στην προσωπική σας ζωή, προκειμένου να αισθάνεται ο εργοδότης μας λαός ότι αυτοί που έχουν χρεωθεί με το καθήκον της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του, δίκαια αμείβονται με τα χρήματα που τόσο δύσκολα αυτός προσφέρει. Παραδίδω σήμερα τη Διοίκηση της Π.Υ Βέροιας με χαρά στον Επιπυραγό Κουβακά Αλέξανδρο προς το παρόν , παραδίδω άξιους συναδέλφους σ' ένα καλό και άξιο Αξιωματικό. Πρέπει να γνωρίζει ότι αναλαμβάνει τη Διοίκηση μιας εξαιρετικής Υπηρεσίας. Καλώ όλους σας να τον στηρίξετε αυτόν η οποιονδήποτε άλλο Αξιωματικό ορίσει το ΑΠΣ και με τη διαδικασία της ανάλυσης και σύνθεσης να κατακτήσετε την εκτίμηση των συμπολιτών μας.

Με αυτά τα λίγα λόγια σας αποχαιρετώ και σας ευχαριστώ.»