Ενεργοποίηση του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας ζητά ο Βεσυρόπουλος

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

besiropoylos voyli

Την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ που καλύπτει την περιοχή της Ημαθίας ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, με παρέμβαση του ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο Βουλευτής Ημαθίας έπειτα από συνεργασία που είχε με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας γνωρίζοντας ότι δεν έχει ανατεθεί ακόμη η υλοποίηση του προγράμματος της αντιχαλαζικής προστασίας ούτε έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, ζήτησε την έγκαιρη ενεργοποίηση του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ καθώς αποτελεί μείζον θέμα και απαραίτητη προϋπόθεση  για την αποτελεσματική και ουσιαστική προστασία της αγροτικής παραγωγής.       

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη δήλωσε τα εξής:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και ενημέρωσα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη για την άμεση ανάγκη ενεργοποίησης του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας. Η Ημαθία, βίωσε πέρυσι τον εφιάλτη της χαλαζόπτωσης, οι παραγωγοί είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται και να πλήττονται ανεπανόρθωτα οικονομικά. Φυσικά, οι καιρικές συνθήκες αποτελούν φαινόμενα  που δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα τεχνικά. Οφείλουμε όμως να αξιοποιήσουμε άμεσα και έγκαιρα όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προστατεύσουμε την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες μας».