Εξιχνίαση 5 κλοπών στην Νάουσα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Άλλες πέντε (5) εξιχνιάσεις περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων ταυτοποιήθηκαν  ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών πέντε ημεδαποί ηλικίας από 21, 24, 25, 26 και 27 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 03.03.2013 έως 21.09.2013 στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σκύδρας, τα ανωτέρω έξι άτομα, τα οποία ενώθηκαν και σύστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά:

νυχτερινές ώρες της 03/04.03.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα μεταλλικών κατασκευών, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία. Στην συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, του καταστήματος με σκοπό να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος, προκαλώντας του φθορές.

νυχτερινές ώρες της 26/27.05.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης βιομηχανικών ειδών, διάφορα εργαλεία. Στην συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του καταστήματος, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος προκαλώντας του φθορές. Η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των (2.500) ευρώ.

νυχτερινές ώρες της 07/08.06.2013 αφαίρεσαν από βιοτεχνία ρούχων 1.900 τεμάχια ρούχων συνολικής αξίας (17.000) ευρώ περίπου, ενώ προξένησαν φθορές στην πόρτα, την περίφραξη και στον συναγερμό.

νυχτερινές ώρες της 04/05.07.2013 αφαίρεσαν από τεχνικό κατάστημα μεγάλο αριθμό συσκευών και εργαλείων, καθώς και το χρηματικό ποσό των (17.000) Ευρώ. Επιπλέον, προξένησαν φθορές στο κατάστημα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και των φθορών ανέρχονται στο ποσό των (40.000)ευρώ. Κατόπιν, νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, από γειτονικό συνεργείο αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο για τη μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή της Λυκογιάννης Ημαθίας.

νυχτερινές ώρες της 20/21.09.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης χαλιών και μοκετών, μεγάλο αριθμό χειροποίητων χαλιών και διαδρόμων, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία ηλεκτρική θερμάστρα, συνολικής αξίας (12.000) ευρώ. Για την μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων, οι προαναφέρομαι αφαίρεσαν νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο από τον προαύλιο χώρο μηχανουργείου. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, την 24.09.2013 σε αγροτική περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας.

Γίνεται μνεία ότι πέντε από τους προαναφερόμενους είχαν ταυτοποιηθεί ως οι, κατά περίπτωση, δράστες επιπλέον κλοπών σε καταστήματα στον Κοπανό και στην Μαρίνα Ημαθίας. (Σχετικό το από 14.012014 Δελτίο Τύπου)

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις.