Νέο έγκλημα από την μνημονιακή κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

xrimata

Του Δημήτρη Χαμπίδη

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αποτελούν οι διατάξεις που ψηφιστήκαν στη βουλή με το πολυνομοσχέδιο. Πέρα των εξυπηρετήσεων σε αγορές (φάρμακα, ψωμί, γάλα, περίπτερα ,βιβλία, κλπ) και εργοδότες συμπίεση των μισθών στα 580 ευρώ μεικτά αποφασίστηκε να μεταβιβαστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στην διαπλοκή και διεθνείς κερδοσκόπους .

Το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και το μιντιακό σύστημα των μ.μ.ε έντυπου και καναλιών έστησαν τον ιδανικό <<αντιπερισπασμό >> για να αγνοηθεί το κολοσσιαίο τραπεζικό.

Πως δηλαδή το τραπεζικό σύστημα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τους έλληνες φορολογούμενους με κεφάλαια 204,8 δις ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα (28 δις πακέτου Αλογοσκούφη ,126,8 δις 2010-2011 Παπανδρέου ,50 δις ανακεφαλαιοποίηση μετά το 2011).

Η κυβέρνηση επιχειρεί να τις παραχωρήσει σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής .Και όχι αποκλειστικά σε τράπεζες αλλά ακόμη και σε<< hedge funds>> σε κερδοσκόπους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος παραδίδοντας την ιδιωτική περιουσία των ελλήνων που είναι χρεωμένοι στους <<ραντιέρηδες >>και <<αρπαχτικά >>.

Ακόμη και οι αμερικανοί όταν ξαναπούλησαν τις τράπεζες είχαν κέρδος 30% ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πουλάνε τις μετοχές του ελληνικού δημοσίου στο 1/3 της άξιας που τις αγόρασαν .

Γι αυτό το λόγο ψηφίζουν και απαλλαγή ευθυνών των τραπεζικών και πολιτικών στελεχών από το διαπραττόμενο έγκλημα ,και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεσμεύετε για καταλογισμό ευθυνών σε όσους εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού .

Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με εντολή του ελληνικού λαού για

-Να σταματήσει το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας

-Να σταματήσει την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας

-Να απόδοση δικαιοσύνη με βάση το σύνταγμα και τους νόμους

-Να κάνει αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάτων και της ανάπτυξης με απασχόληση .