ΕΛΜΕ: Δεν θα αφήσουμε τους μαθητές μόνους τους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

aithoysa

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο νέος νόμος για το Λύκειο καθιερώνει πανελλαδικού χαρακτήρα προαγωγικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις των ΓΕΛ – ΕΠΑΛ από τράπεζα θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό, δένει παραπέρα το Λύκειο στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενισχύοντας το ως εξεταστικό κέντρο. Εξωθεί σημαντική μερίδα μαθητών σε λύσεις ψευτοκατάρτησης , όπως τα ΣΕΚ που δημιουργούνται. Επίσης χιλιάδες μαθητές οδηγούνται από νωρίς στην αναζήτηση φροντηστηριακής στήριξης.

Φέτος, 2 μήνες πριν τις εξετάσεις υπάρχουν πανελλαδικά, ακόμα κενά σε εκπαιδευτικούς και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι αδικίες μεταξύ των μαθητών.

Η τράπεζα θεμάτων είναι ακόμα κλειστή, με αποτέλεσμα κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός να μη μπορεί να δει και να εξασκηθεί πάνω στο νέο ύφος των ασκήσεων. Η σοβαρή καθυστέρηση των όποιων προσλήψεων εκπαιδευτικών να μην επιτρέπει την ολοκλήρωση της ύλης με παιδαγωγικούς όρους και να γίνεται ένας αγώνας δρόμου χωρίς προηγούμενο και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σαν ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ εκφράζουμε την από κοινού διαμαρτυρία μας με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) και Απαιτούμε:

Οι μαθητές της Α΄Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

Ιδίως για τους περίπου 180 μαθητές της Γ΄Λυκείου στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά να εισαχθούν στις ανώτατες σχολές που επιθυμούν χωρίς εξετάσεις".