Να τους σταματήσουμε!

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

Του Νίκου Μπέκη

Άλλο ένα πολυνομοσχέδιο-φονιάς για την ελληνική οικονομία, μαύρος προάγγελος όσων θ’ ακολουθήσουν μετά τις εκλογές.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης προχώρησαν σε νέο προμελετημένο έγκλημα πάνω στο σώμα της κοινωνίας μας. Στήνουν στο απόσπασμα όλες τις παραγωγικές τάξεις σε όφελος του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.

Και στοχεύουν:

Τους εργαζόμενους μισθωτούς, τους κτηνοτρόφους, τους φαρμακοποιούς, τους βιβλιοπώλες, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τους αρτοποιούς, τους συνταξιούχους, τους ναυτικούς, τους ταξιτζήδες και άλλους και άλλους και άλλους, δηλαδή όλο τον κόσμο της εργασίας.

Κι ενώ εκτελούν την κοινωνία, στο ίδιο νομοσχέδιο, χαρίζουν στους τραπεζίτες και στο ξένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο τα δεκάδες δισεκατομμύρια που έδωσε ο ελληνικός λαός για την «ενίσχυση» των τραπεζών.

Δημιουργούν νέους ανέργους, πολλαπλασιάζουν τα κλεισμένα μαγαζιά, προκαλούν νέα καταστροφή, ακόμα περισσότερη φτώχεια, μετανάστευση, αυτοκτονίες.

Μετατρέπουν γοργά την Ελλάδα σε μια απέραντη έρημο με ισοπέδωση και εξαφάνιση του παραγωγικού της ιστού. Ο τελικός τους στόχος, να κάνουν όλη την χώρα μια αφρικανοποιημένη οικονομική ζώνη με μισθούς και δικαιώματα Μπαγκλαντές.
Αυτή την τύχη επιφυλάσσουν και στο Δήμο Βέροιας σαν μέρος της υπόλοιπης χώρας. Οι υποψήφιοι του Δήμου Βέροιας, που τα κόμματά τους ψήφισαν αυτό το τερατούργημα, τι λένε; Δεν τους ακούσαμε να λένε κάτι.

Μόνο «θα βοηθήσουμε τους δημότες στην κρίση» επαναλαμβάνουν εν χορώ, λες και η κρίση έπεσε απ’ τον ουρανό κι όχι απ’ τα κόμματά τους.

Σ’ αυτές τις εκλογές η κοινωνία, οι συνδημότες μας θα δώσουν σ’ αυτούς και τα κόμματά τους το δικό τους μήνυμα. Θα τους στείλουν στα σπίτια τους, για να επιστρέψει η αισιοδοξία και η ελπίδα, η χαρά και η δημιουργία στον τόπο και στο Δήμο μας.