Δήμος Βέροιας: Δεν βγάζουμε σκουπίδια στους κάδους τα Σαββατοκύριακα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

kados skoupidia

Από τον δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η εικόνα που παρουσιάστηκε, παρά τη συνεχή ενημέρωση, με το μεγάλο όγκο απορριμμάτων στους κάδους (και έξω από αυτούς) του κέντρου της Βέροιας κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο (29-30/03/2014) καταδεικνύει την μη ανταπόκριση των καταστηματαρχών και των πολιτών στις εκκλήσεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων αποκομιδής της υπηρεσίας Καθαριότητας, το Σαββατοκύριακο δεν πραγματοποιείται συλλογή απορριμμάτων παρά μόνο εντός του εμπορικού κέντρου, κατά τις πρωινές ώρες του Σάββατου, για την υποστήριξη των κάθε είδους καταστημάτων.

Χωρίς τη συνεργασία όλων δεν μένει πλέον κανένα περιθώριο για την βελτίωση της εικόνας, όσον αφορά τα απορρίμματα, που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο".

Κάλεσμα Δήμου Βέροιας για εθελοντικές δράσεις την Κυριακή 6 Απριλίου

Ο Δήμος Βέροιας μαζί με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φορείς πολιτών συμμετέχει στην οργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης Let's do it Greece και καλεί τους πολίτες και κάθε συλλογικό φορέα του Δήμου Βέροιας να συμμετάσχουν και αυτοί με τη σειρά τους με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής παιδείας των μικρών πολιτών και την ευαισθητοποίηση των μεγαλυτέρων.

Οι δράσεις που έχουν κατατεθεί είναι οι παρακάτω:

1. Καθαρισμός άλσους-πευκώνα στην περιοχή Φράγμα και της απέναντι όχθης του ποταμού Αλιάκμονα της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Βαρβάρας. Σημείο συνάντησης: Είσοδος άλσους-πευκώνα πριν τη γέφυρα Αλιάκμονα, Κυριακή 6 Απριλίου.

2. Καθαρισμός μονοπατιών και δεντροφύτευση άλσους Παπάγου της Δημοτικής Ενότητας Βεροίας. Σημείο συνάντησης: Θέατρο Άλσους Παπάγου "Μελίνα Μερκούρη", Κυριακή 6 Απριλίου.

3. Καθαρισμός μονοπατιού Τριποτάμου. Σημείο συνάντησης: Χώρος στάθμευσης οχημάτων (παρκινγκ) λαϊκής αγοράς, Κυριακή 6 Απριλίου.


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αυτοπροσώπως με τους συνδιοργανωτές ή τηλεφωνικά 2331350592, 2331350595, 2331350509,6986715030.