Βέρτζος: «Ο Απόλλωνας αδικεί τον εαυτό του»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

veria pao vertzos

Για την προσπάθεια της Βέροιας να μείνει στην κατηγορία, μίλησε στο gazzetta.gr ο αμυντικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Άγγελος Βέρτζος, που δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, πως η ομάδα του θα πετύχει τον στόχο της. Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στην πρώην ομάδα του, τον Απόλλωνα, με τον οποίο ξεκίνησε την κατηγορία και τώρα τον βρίσκει αντιμέτωπο για την σωτηρία.

«Το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο μας έχει δώσει θάρρος και αυτοπεποίθηση, αν και γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δε μπορούμε να επαναπαυτούμε. Έχουμε μπροστά μας δύο τελικούς, αλλά στο χέρι μας είναι να πάρουμε ισάριθμες νίκες και να μείνουμε στην κατηγορία.

Ο Πανιώνιος είναι αδιάφορος βαθμολογικά και αυτό είναι πολύ θετικό, αφού είναι λογικό να έχει διαφορετική αντιμετώπιση στο ματς. Το κίνητρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, έχει φανεί αυτό μέχρι σήμερα σε πολλά ματς. Ας πούμε, χτες ελπίζαμε σε μία γκέλα του Απόλλωνα, όμως δεν ήρθε, αφού καιγόταν για βαθμούς, σε αντίθεση με τον Πανθρακικό και κατάφερε να πάρει το «τρίποντο».

Στα δύο αυτά παιχνίδια, όλοι μας παίζουμε την σεζόν, τα συμβόλαιά μας, γενικά είναι στιγμές επιβίωσης. Όπως είπα και πριν, η νίκη του Απόλλωνα δεν μας ικανοποίησε, αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε δίκαια. Το ήθελε, πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεις και το πήρε!

Αυτό που δεν μου αρέσει και γίνεται πολύ στον Απόλλωνα, είναι οι... άστοχες δηλώσεις. Είναι κρίμα να παλεύουν οι παίκτες για μία δίκαιη νίκη και να την... χαλάμε με υπονοούμενα, με κουβέντες για διαιτησία και άλλα τέτοια. Γιατί αντίστοιχα, τώρα μπορεί να μιλήσει καποιος και για την νίκη του Απόλλωνα. Και αυτό αδικεί πρώτα την ίδια την Ελαφρά Ταξιαρχία και τους παίκτες της, που έχυσαν τον ιδρώτας τους για να φτάσουν σε μία μεγάλη και δίκαιη νίκη».

Εσύ ξεκίνησες την σεζόν στην Ριζούπολη, ενώ συνεχίζεις στην Βέροια, με μεγάλο αντίπαλο για την παραμονή τον Απόλλωνα. Πως νιώθεις για αυτό;

«Είμαι επαγγελματίας και κοιτάω την ομάδα μου πάνω από όλα. Έκατσα πολύ λίγο καιρό εκεί και δεν πρόλαβα να δεθώ, να είμαστε ειλικρινείς. Παρόλα αυτά, έχω κάνει φίλους στον Απόλλωνα, ενώ έχω και μεγάλη εκτίμηση στον κ. Βελλή, που με διάλεξε, με εμπιστεύτηκε και με πήρε από την Β' στην Α' Εθνική. Μπορεί να μην έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατά την γνώμη μου αδικήθηκα, ενώ τα είχα δώσει όλα... Όμως δεν είμαι αχάριστος, κρατάω τα καλά και απλά αποχώρησα για να βρω κάτι καλύτερο».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;

«Μπορεί στις πρώτες θέσεις να μην υπάρχει αγωνία μέσα στην σεζόν και να κρίνονται όλα από νωρίς, όμως δεν ισχύει το ίδιο και στην ουρά. Εκεί το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, όλα είναι ανοιχτά και ο κόσμος είναι σε... εγρήγορση. Αυτό είναι πολύ ελκυστικό για τους οπαδούς, ένα κίνητρο να συνεχίσουν να παρακολουθούν το πρωτάθλημα».

Πιστεύεις πως μπορεί να ανέβει από την Β' και 3η ομάδα ή η διαφορά δυναμικής είναι μεγάλη;

«Ο κόσμος νομίζει πως όποια ομάδα παίξει μπαράζ από την Α' Εθνική, θα μείνει σίγουρα στην κατηγορία. Αυτό όμως είναι λάθος. Η διαφορά με τις πρώτες ομάδες της Β' Εθνικής δεν είναι μεγάλη, όχι όσο πολλοί νομίζουν. Το Κύπελλο, άλλωστε, είναι το καλύτερο παράδειγμα. Η Βέροια αποκλείστηκε από τα Ψαχνά, ο Απόλλωνας τα βρήκε σκούρα με την Νίκη... Όλα είναι ανοιχτά, έτσι είναι η μπάλα και γι' αυτό την αγαπάμε άλλωστε! Είναι ένας πραγματικός τελικός και όποια ομάδα βρεθεί στην διαδικασία αυτή, θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ. Ελπίζω, βέβαια, να μην είμαστε εμείς αυτοί».

Πιστεύεις δηλαδή, πως το πρωτάθλημα της Β' έχει καλό επίπεδο;

«Όχι, φέτος δεν είναι έτσι. Πέρσι ήταν φανταστικό, αλλά φέτος υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα. Μερικές ομάδες είναι επιπέδου Α' Εθνικής και οι άλλες δεν κάνουν ούτε για την Γ'. Ήταν, βέβαια, μεταβατική σεζόν, ενώ πολλές ομάδες ανέβηκαν την τελευταία στιγμή, λόγω υποβιβασμών ομάδων όπως η ΑΕΚ, η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός, αλλά και από το κενό που δημιούργησε η συγχώνευση Κέρκυρας, Κασσιόπης».

Θα ήθελες, αν γινόταν, να σωθεί και η Βέροια και ο Απόλλωνας;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν με απασχολεί τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Ας μείνουμε εμείς στην κατηγορία και ας πάει ο Απόλλωνας στα μπαράζ, δεν ξέρω. Εγώ σαν επαγγελματίας κοιτάω την ομάδα μου μόνο, τίποτα άλλο!