Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Από την Τηλεόραση στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας και Ελληνική Κοινωνία»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΟ

book mme

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. (Στρατηγού Καλλάρη 5) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Από την Τηλεόραση στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας και Ελληνική Κοινωνία» της Τέσσας Δουλκέρη (επιμέλεια). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Ιντζεσίλογλου, η Καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Τσιλιγκίρογλου – Φαχαντίδου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας, ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λαζάρου και η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πόπη Αστεριάδου.

Στο βιβλίο αυτό αναλύονται θέματα που αφορούν την τηλεόραση, όπως η πολιτική που ακολουθείται στην παρουσίαση των τηλεοπτικών ειδήσεων ή η σύζευξη της ενημέρωσης και προπαγάνδας στις ειδήσεις όπως και η συμπεριφορά του τηλεοπτικού κοινού. Επίσης αναλύονται ειδικά θέματα που αφορούν το παιδί, το φύλο και τους μετανάστες, αλλά και την εγκληματικότητα –βία στα ΜΜΕ, την εγκληματογόνο λειτουργία των ΜΜΕ. Στο συλλογικό τόμο περιλαμβάνεται και η έρευνα της Ναουσαίας ερευνήτριας των ΜΜΕ Λίνας Βαλσαμίδου, με τίτλο "Φύλο και σεξουαλικότητα σε ελληνικές τηλεοπτικές κωμικές σειρές: Μελέτη περίπτωσης". Τέλος αφιερώνεται χώρος και σε θέματα που αφορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο ειδικά την «ιδιωτικότητα» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τις επιδράσεις τους στο κοινό.

Πρόκειται για συλλογικό τόμο που συμμετέχουν με θεωρητικές αναλύσεις και κυρίως πρωτογενείς εμπειρικές έρευνες, νέοι ερευνητές.

Απευθύνεται σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες της επικοινωνίας, κοινωνιολόγους, παιδαγωγούς, νομικούς, πολιτικούς επιστήμονες, φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό.

Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει πλούσια ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία για τα παραπάνω θέματα. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο μελέτης. Η σαφής και περιεκτική γραφή του, το καθιστά ελκυστικό στην ανάγνωση.

ISBN: 978-960-02-2955-4, Έκδοση Αθήνα 2014, Σχήμα: 14x21, Σελίδες: 496

Τιμή: € 26,00 (δεν συμπερ. 6,5% ΦΠΑ)