Καθολικοί ιερωμένοι επισκέφθηκαν το Βήμα Αποστόλου Παύλου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

katholikoi iereis

Στο Βήμα του Απ. Παύλου υποδέχτηκε ο Αντ/ρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης με τον υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργο Σαλιάγκα τους 22 καθολικούς ιερωμένους από τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Αρμενία.

Οι παραπάνω ήταν προσκεκλημένοι από την Π.Ε. Ημαθίας, στα πλαίσια των προσπαθειών και του προγράμματος για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή μας. Τους προσκεκλημένους συνόδευε ο κ. Ανάστης Οσιπίδης.

Ο κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης τους καλωσόρισε και τους μίλησε για τα θρησκευτικά και τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής, την οικονομία και την κοινωνική οργάνωσή της και τους ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους. Οι επισκέπτες συζήτησαν αρκετή ώρα στο Βήμα για τη Βέροια και τις ομορφιές της ενώ εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη Βεργίνα και τους θησαυρούς της, την οποία είχαν επισκεφθεί νωρίτερα.

Στους ιερείς προσφέρθηκαν και Λευκώματα της Ημαθίας για τα οποία δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στην Ι.Μ. της Παναγίας Δοβρά, όπου έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία της Μονής και τα θρησκευτικά ενδιαφέροντα της περιοχής.

Ακολούθησε για αρκετή ώρα συζήτηση γύρω από θρησκευτικά θέματα αλλά και θέματα πληροφόρησης για τον τόπο.

Οι ιερείς αποχώρησαν εμφανώς συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε, παραλαμβάνοντας από μία εικόνα της Παναγίας Δοβρά, ενώ ο κ. Καραπαναγιωτίδης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη για την ουσιαστική συμβολή του στην τουριστική προβολή της Ημαθίας και τη φιλοξενία του.