Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βεροίας Ιωάννης Παπαγιάννης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βεροίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βεροίας επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βεροίας (ΔΕΥΑΒ). Συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους της επιχείρησης και παρέστη σε σύσκεψη με εκπροσώπους της ΔΕΥΑΒ, οι οποίοι του ανέπτυξαν ζητήματα επίκαιρου ενδιαφέροντος της επιχείρησης.

Ο κος. Παπαγιάννης εξήρε το έργο που επιτελείται και τόνισε ιδιαίτερα το κομβικής σημασίας στοιχείο του υδάτινου πλούτου που περιβάλει τη Βέροια και την καθιστά αυτάρκη και υπερεπαρκή για την ύδρευση των κατοίκων της περιοχής. Ο υποψήφιος Δήμαρχος υπερθεμάτισε για το δημόσιο- δημοτικό χαρακτήρα της επιχείρησης και υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται λόγος ιδιωτικοποίησης, αντίθετα ότι όπου έγιναν ιδιωτικοποιήσεις στο εξωτερικό, πχ Βερολίνο και Παρίσι, αυτές απέτυχαν και οι εκεί διοικούντες επέλεξαν εκ νέου το δημόσιο χαρακτήρα των επιχειρήσεων ύδρευσης.

Το ύδωρ της Βέροιας είναι πολύτιμο και υψηλής ποιότητας, ενώ από τη φυσική ροή του νερού πρέπει σταδιακά να υδρεύονται πλην του άστεως και οι υπόλοιποι, ειδικά οι πεδινοί, οικισμοί ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος ηλεκτρισμού από τις αντίστοιχες αντλίες. Παράλληλα ο κος. Παπαγιάννης τόνισε ότι για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να ενισχυθεί η ποιότητα και εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑΒ θα είναι σκόπιμο να ενισχυθεί η επιχείρηση σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, αντί να μην γίνονται χρήσιμες για την κοινωνία προσλήψεις στελεχών εν ονόματι του άκριτου δογματισμού κατά των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις. Τον κο. Παπαγιάννη υποδέχθηκαν τα στελέχη της ΔΕΥΑΒ κκ. Θ. Αχτσής, Π. Δραγκόλας, Γ. Παντερμαράκης, Η. Τσακτάνης, παρουσία των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» κκ. Γ. Αμοιρίδη, Ν. Ανεμοπούλου, Α. Βακωνάκη, Ν. Γκαϊτατζή, Α. Θεοδωρίδου, Μ. Καρολίδη, Χ. Ορφανίδη, Τ. Παπαδόπουλου.