Έμειναν στην ισοπαλία Μακροχώρι και Νάουσα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

makroxori naousa2

Ισόπαλο 1-1 έληξε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στο Μακροχώρι και τη Νάουσα. Ήταν ένα παιχνίδι κακό, χωρίς όμορφες συνεργασίες και δίχως κλασσικές φάσεις. Αν και το ξεκίνημά του ήταν δυναμικό, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το τελικό 1-1 είναι δίκαιο.

Στο πρώτο μέρος το Μακροχώρι μπήκε ορεξάτα στο ματς και σημείωσε γρήγορα γκολ. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Βούλγαρης έδωσε πάσα στον Ηλιάδη, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα αλλά κανένας δεν πετάχτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 3’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από κάθετη πάσα του Γεωργίου, ο Βούλγαρης με πλασέ έγραψε το 1-0.

Η Νάουσα αντέδρασε άμεσα. Στο 13’, μετά από κόρνερ του Κεφαλά, η μπάλα πέρασε από όλους και στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Μπενίσκος και με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Η Νάουσα έφτασε κοντά στο γκολ και στο 14’. Ο Νικόλτσης βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της αντίπαλης περιοχής, έκανε το σουτ αλλά ο Σταματέλος με διπλή προσπάθεια αποσόβησε το γκολ.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε μάχες κυρίως στην μεσαία γραμμή και δεν απείλησε η μια την άλλη.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους τα πράγματα «ζεστάθηκαν» λίγο. Στο 40’ ο Νικόλτσης σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Το ίδιο έκανε και ο Αντώνης Ηλιάδης του Μακροχωρίου ένα λεπτό αργότερα. Στο 44’ η Νάουσα είχε άλλη μια καλή φάση. Μετά από φάουλ, ο Μουσικάκης έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεωνίδας Μπίλης έριξε στο ματς και τον Καφέ για να τονώσει την επίθεσή του αλλά η απόδοση του Μακροχωρίου έπεσε κατακόρυφα και δεν απείλησε ιδιαίτερα τη Νάουσα. Η μόνη καλή φάση που δημιούργησαν στην αντίπαλη περιοχή ήταν στο 58’ όταν μετά από πάσα του Καφέ στον Βούλγαρη, αυτός έκανε ένα χλιαρό πλασέ στην αγκαλιά του Κύρου. Το Μακροχώρι είχε και ένα δυνατό σουτ του Τσακαλίδη έξω από την περιοχή άουτ, στο 61’.

Από την πλευρά της η Νάουσα, παρότι καιγόταν για βαθμούς, δεν κατάφερε στο δεύτερο μέρος να βελτιώσει την εικόνα της επιθετικά και να απειλήσει. Ο Μπενίσκος ήταν ξεκομμένος και χωρίς δυνάμεις από ένα σημείο και μετά ενώ ο Γασπαράτος χρησιμοποιήθηκε ως μέσος και στερήθηκε η ομάδα τις επιθετικές του αρετές. Ένα σουτ του Γασπαράτου στο 63’ που πέρασε άουτ κι ένα σουτ του Αβραμόπουλου στο 86’ που είχε την ίδια τύχη ήταν οι μόνες απειλές των φιλοξενουμένων στην επανάληψη.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: Σταματέλος, Ηλιάδης Γ. (55’ Καφές), Μαυριδόγλου, Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Ελευθεριάδης, Συμεωνίδης, Γεωργίου, Βούλγαρης (67’ Σπανός), Τσακαλίδης (87’ Σαρηγιαννίδης), Ηλιάδης Α.

ΝΑΟΥΣΑ: Κύρου, Παπατάνος, Αργυρίου, Μουσικάκης, Νικόλτσης, Κεφαλάς, Συμπεθέρης (61’ Ζούρκος, 90’ Μουρίκης), Αβραμόπουλος, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.