Δήμος Βέροιας: Αγωγή κατά του ΟΣΚ για δυο ακίνητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

dimar ver

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου ο Δήμος Βέροιας εκπροσωπούμενος από τη Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, με το Δικηγόρο του Δήμου κ. Γεώργιο Παπαστεργίου άσκησε «αγωγή κατά δίκη σε δήλωση βουλήσεως», κατά του Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), προκειμένου να μεταβιβάσει ο Ο.Σ.Κ. στο Δήμο Βέροιας τα ακίνητα της οδού Μ. Αλεξάνδρου και της οδού Περικλέους στη Βέροια.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου ο Δήμος Βέροιας είχε καταθέσει «αίτηση ασφαλιστικών μέτρων», επειδή ο Ο.Σ.Κ. προτίθετο να μεταβιβάσει τα παραπάνω ακίνητα στο ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ., προκειμένου να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους.

Μετά από την παράσταση την Παρασκευή 14 Μαρτίου της Δημάρχου και του δικηγόρου του Δήμου, το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Βέροιας και χορήγησε προσωρινή διαταγή απαγόρευσης μεταβολής της παρούσης κατάστασης των παραπάνω ακινήτων, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται κατ' αρχήν θετική για το Δήμο Βέροιας και τους δημότες, αφού δίνει το χρόνο για την οριστική διεκδίκηση των κτιρίων επ' ωφελεία της πόλης.