Βοργιαζίδης: "Άγνοια, ημιμάθεια ή λαϊκισμός;"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Σχολιάζοντας την κοινή συνέντευξη που έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βέροιας στο κανάλι «Εγνατία Τηλεόραση», ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δήλωσε: «Στην κοινή συνέντευξη των υποψηφίων δημάρχων Βέροιας, οι κ. Παπαγιάννης και Καραπαναγιωτίδης υποστήριξαν πράγματα που δεν ισχύουν, είτε γιατί αγνοούν την πραγματικότητα είτε επειδή επέλεξαν να γίνουν αρεστοί στους συμπολίτες μας, υποσχόμενοι αλλαγές που δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν καθώς αυτές δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Παπαγιάννης, μιλώντας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας είπε: «Εμείς στην Βέροια είμαστε γαλαντόμοι, μας περισσεύουν πολλά χρήματα και αποφασίσαμε μετά από πολλά χρόνια διεργασιών να στέλνουμε τα σκουπίδια μας εκδρομή. Έχουμε να μετακινούμε, να ταξιδέψουμε τα σκουπίδια μας στην Κοζάνη. Μας αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Ο Δήμος Βέροιας και οι συμπολίτες μας πληρώνουν αυτή την διαδικασία. Έπρεπε, και πρέπει, να μπούμε σε μια άλλη διαδικασία για την διαχείριση των σκουπιδιών. Πρέπει να φροντίσουμε είτε μόνο ο Δήμος Βέροιας είτε σε συνεννόηση με τους άλλους δήμους να μπούμε στην διαδικασία δημιουργίας εργοστασίου ανακύκλωσης». «Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Παπαγιάννης ότι το κόστος μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Κοζάνης είναι 41 ευρώ για κάθε τόνο», επισημαίνει ο κ. Βοργιαζίδης. «Το αντίστοιχο κόστος διαχείρισης απορριμμάτων σε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα ήταν 85 – 90 ευρώ ανά τόνο. Συνεπώς η επιλογή μας είναι η οικονομικότερη. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Παπαγιάννης ότι με την επιλογή να μεταφέρουμε τα σκουπίδια στην Κοζάνη, κλείσαμε την χωματερή του Αλιάκμονα που αποτελούσε ανοιχτή πληγή, επί δεκαετίες, σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του δήμου. Πώς θέλει να γίνει δήμαρχος ο κ. Παπαγιάννης αγνοώντας τόσο βασικά θέματα; Όσον αφορά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα των μπλε κάδων, υπενθυμίζουμε ότι αυτά μεταφέρονται για επεξεργασία σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης στην τοποθέτησή του για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια σχολίασε: «Πολιτική μας είναι να μην κλείσει ούτε ένα μαγαζί και θα πω γιατί. Πρέπει να ξέρουν οι μαγαζάτορες ότι αυτά που θα συμφωνήσουμε, θα τα τηρήσουν. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει ο κανονισμός του δήμου. Δεν μπορεί με τρία γραψίματα να κλείνουμε μαγαζιά. Θα γίνει μια συμφωνία κυριών. Θα το φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο και από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα πρόστιμα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Ο κ. Βοργιαζίδης υπενθυμίζει: «Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Καραπαναγιωτίδης ότι τους ελέγχους για τις βεβαιώσεις παραβάσεων, τους κάνει η αστυνομία και όχι ο δήμος. Θα πρέπει να γνωρίζει ακόμη ότι το κλείσιμο ενός καταστήματος, μετά από τρεις μηνύσεις της αστυνομίας, είναι νόμος του κράτους και όχι του δήμου. Συνεπώς δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα αλλαγής στο ζήτημα αυτό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στο σφράγισμα ενός καταστήματος για το οποίο υπάρχουν τρεις μηνύσεις γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θα πειθαρχήσουν στο νόμο θα βρεθούν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Έτσι έχουν τα πράγματα και ο κ. Καραπαναγιωτίδης θα πρέπει να σταματήσει να χαϊδεύει αυτιά».