Τι απάντησε ο Τζιτζικώστας για ΝΔ, Ιωαννίδη, Ημαθία, Βεργίνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

tztzi kalaitzi

Αιχμηρός απέναντι στη ΝΔ, ξεκάθαρος αναφορικά με το σκέπτεται για την Ημαθία και χωρίς να σχολιάσει αν και ρωτήθηκε την υποψηφιότητα Ιωαννίδη παρουσιάστηκε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Συγκεκριμένα:

Για το αν νιώθει πικραμένος από την στάση της ΝΔ και το αν συνεργαστεί στο β' γύρο με τον Γιάννη Ιωαννίδη, αν χρειαστεί, ο κ. Τζιτζικώστας δεν απάντησε. Αρκέστηκε μόνο σε ένα "Η Αλληλεγγύη θα είναι η νικήτρια".

tztzi kalaitzi1

Για το δάσος στη Μακεδονίδα που κατέχει η οικογένειά του απάντησε ότι "είναι μια έκταση στην Σφηκιά που ανήκει πατρογονικά στην μητέρα μου. Το θέμα βρίσκεται στην δικαιοσύνη, δεν είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης, δεν έχω καμιά εμπλοκή".

Για τις διαμαρτυρίες των αγροτών σημείωσε ότι έχουν υψηλό κόστος ενέργειας και κακό τρόπο φορολόγησης. "Είναι απαράδεκτο το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες, πρέπει να το πάρει πίσω η κυβέρνηση και να φέρει ένα πιο δίκαιο φορολογικά σχέδιο" σχολίασε.

Για το που θα κουμπώσει ο κάθετος άξονας Βέροια - Σκύδρα και το πότε θα τελειώσει απάντησε ότι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία θα ληφθεί απόφαση για το κούμπωμα ενώ για το πότε θα τελειώσει απέφυγε να κάνει πρόβλεψη και σχολίασε μόνο ότι θα προσπαθήσει να μην κολλήσει ξανά το έργο.

tztzi kalaitzi2

Για τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους είπε ότι έχει σχεδόν κλείσει το ψηφοδέλτιο και σε επόμενη εκδήλωση θα παρουσιαστούν.

Για το σχέδιο Καλλικράτης σχολίασε ότι παρουσίασε προβλήματα επειδή σχεδιάστηκε στο πόδι, αλλά ως μεταρρύθμιση είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Σε ερώτηση για το αν έχει την στήριξη Ψωμιάδη απάντηση: "Ρωτήστε τον ίδιο".

tztzi kalaitzi3

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσίαση της Βεργίνας και της Βέροιας στον τουριστικό οδηγό της Περιφέρειας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και παραλείψεις που πρέπει να διορθωθούν. "Ο οδηγός δημιουργήθηκε ύστερα από κατά τόπους διαβούλευση. Η ομάδα που τον έστησε δεν έκανε κάτι αυθαίρετα. Ήδη στον ψηφιακό οδηγό έγιναν διορθώσεις. Θα γίνουν και στην επόμενη έκδοση του έντυπου" είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για τα διόδια απάντησε ότι είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή τους σε κοντινές αποστάσεις και εξέφρασε την διαφωνία του με την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών που τα εκμεταλλεύονται.