Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου η Ημαθία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

sal vel

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου συμμετείχε από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και μέσα από αυτή και η Ημαθία. Σε έναν καλαίσθητο χώρο, μέσα στο ενιαίο ελληνικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., παρουσιάστηκαν όλες οι μορφές τουρισμού που διαθέτει η περιοχή, οι τουριστικές υποδομές και οι υπηρεσίες της.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία της Σερβίας, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα στον θαλάσσιο, αρχαιολογικό και θρησκευτικό τουρισμό και τους έδωσαν σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες τόσο για τις υποδομές, όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τουριστικό κλάδο.

Η χώρα μας αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό για τη γειτονική χώρα και οι ενδείξεις είναι ότι για το 2014 θα αυξηθούν οι αφίξεις από τη Σερβία, πλησιάζοντας το 1 εκατ. επισκέπτες.

Το περίπτερο της Π.Κ.Μ. επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία και τη λειτουργία της Περιφέρειας στην Έκθεση.

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και Ημαθία συμμετείχαν επίσης από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού που γίνεται στον κόσμο και αποτελεί το διεθνές χρηματιστήριο του Τουρισμού.

Ιδιαίτερα φέτος, ήταν η μεγαλύτερη Έκθεση που έγινε ποτέ, τόσο από τον αριθμό των συμμετοχών όσο και το πλήθος των επισκεπτών.

Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο έντονο ενδιαφέρον από ξένους επαγγελματίες για τους ελληνικούς προορισμούς, που ήταν το χαρακτηριστικό σημείο της συμμετοχής και σχολιάστηκε θετικά από όλους, δίνοντας ένα έντονο αίσθημα αισιοδοξίας για τη νέα τουριστική περίοδο.

Στην Έκθεση παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, επικεφαλής στελεχών του Ε.Ο.Τ. και επαγγελματιών του Ελληνικού Τουρισμού, η οποία εκφράστηκε με ενθουσιασμό για τη λειτουργία του περιπτέρου. Το περίπτερο επισκέφτηκαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός στην Ημαθία Γερμανός Υφυπουργός κ. Φούχτελ.

Στη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως για το πρόγραμμα VIA EGNATIA, παρουσίαση ελληνικών κρασιών, χορευτικά συγκροτήματα κ.ά.

Επικεφαλής της αποστολής της ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και θεματικός Τουρισμού Γιάννης Γιώργος ενώ και στις δύο Εκθέσεις εκπρόσωπος της Ημαθίας και της Περιφέρειας ήταν ο Γιώργος Σαλιάγκας.