Ο Αγροτικός Σύλλογος προγραμματίζει Γενική Συνέλευση για να ενημερώσει τα μέλη του

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

agrotes doy ver

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας συμμετείχε με το προεδρείο του Δ.Σ. του στις επαφές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με την αντιπροσωπεία της «πρωτοβουλίας» των αγροτών . «Μετά την ανακοίνωση της «πρωτοβουλίας» για την πορεία των διεκδικήσεών μας θεωρούμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας πιο μαχητικοί και σε πολλά περισσότερα μέτωπα όχι μόνο σε ότι αφορά το φορολογικό και τα γενικότερα ζητήματα των αγροτών αλλά και ειδικότερα :

Στα θέματα της καθυστέρησης των πληρωμών από τον ΕΛΓΑ αλλά και το τεράστιο πρόβλημα της περσινής ακαρπίας το οποίο παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα χωρίς να έχει εκτιμηθεί, αλλά και χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένη πρόοδο η κατάθεση του φακέλου στην Ε.Ε. Αποτέλεσμα πολλοί αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας να βρίσκονται κυριολεκτικά εν μέσω χειμώνα στο «έλεος του θεού».

Σοβαρό ζητούμενο επίσης για μας είναι η έναρξη των διαδικασιών της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες η οποία δεν έχει ξεκινήσει με σκοπό τα οικονομικά προβλήματα να μας πνίγουν.

Το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τους μετακλητούς εργάτες και με την νόμιμη απασχόληση τους και μια σειρά από άλλα τοπικής σημασίας ζητήματα απαιτούμε να προχωρήσουν και να λυθούν άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση προγραμματίζουμε εκ νέου την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ώστε οι αγρότες μας να είναι ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος.

Ευχαριστήριο

"Η «Πρωτοβουλία» αγροτών και Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την διοίκηση του ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ» Μέλαθρον, για την δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών και τις διευκολύνσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των συναντήσεων μας, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των αγροτών . Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό του, για τις υπηρεσίες που μας προσέφερε και την ζεστή φιλοξενία".