Πολλά και σημαντικά θέματα στη συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

dimar ver

Σειρά σοβαρών θεμάτων συζήτησαν κατά τη συνάντηση εργασίας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Αναστασία Μπούρτσου, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Η Δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για τη λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο και έγινε επιτόπου επικοινωνία με τα κεντρικά του Οργανισμού.

Ο ίδιος ο διευθυντής του ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι θα βρίσκεται στη Βέροια σε δέκα ημέρες προκειμένου να εξετασθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της μονάδας, που εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει περισσότερο από έναν με ενάμισι μήνα.

Το σοβαρό θέμα της στελέχωσης των κλινικών με ιατρικό προσωπικό, ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Η διοικήτρια του νοσοκομείου έδωσε στη Δήμαρχο έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου, με το οποίο υποβλήθηκε ολοκληρωμένο αίτημα προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών. Αναλυτικά έχει ζητηθεί η πρόσληψη των εξής ειδικοτήτων, ενός καρδιολόγου, ενός ουρολόγου, ενός ορθοπεδικού, δυο αναισθησιολόγών, ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου, ενός χειρουργού και ενός ιατρού βιοπαθολογίας. Επίσης για το Νοσοκομείο Νάουσας ζητήθηκε η πρόσληψη 5 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Διαπιστώθηκε ότι με πολύ προσεκτικά βήματα, η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά σταδιακά στην αξιοποίηση του στεφανιογράφου, που υποστηρίζεται και με την μετακίνηση του επεμβατικού καρδιολόγου κ. Σαμαρά από την Αλεξανδρούπολη κάθε Παρασκευή.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης έθεσε το θέμα της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων και του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξ αιτίας του πλαφόν που έχει μπει στη συνταγογράφηση. Η Διοικήτρια εξήγησε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος για το πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας (ΠΕΔΥ).
Με την ευκαιρία η Διοικήτρια ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων η έκταση που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δήμο στο Νοσοκομείο και η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η επέκταση του Νοσοκομείου Βέροιας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και όπως διαβεβαίωσε η εργολάβος σε ένα χρόνο θα έχουν δοθεί προς χρήση τα νέα εξωτερικά ιατρεία καθώς και η μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Με την ευκαιρία έγινε ενημέρωση για την υποστήριξη που παρέχει το νοσοκομείο με ελεγκτές ιατρούς μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το ΠΕΔΥ.