Η Περιφέρεια αδυνατεί να συντηρήσει τον ηλεκτροφωτισμό στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Dimarxeio verias

Την αδυναμία αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της, δήλωσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας με έγγραφη απάντηση της προς το Δήμο Βέροιας.

Η απάντηση ήλθε μετά από επανειλημμένες επιστολές της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας, στις οποίες επισημαίνονται σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού:

1. στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης του Σελίου και συγκεκριμένα μέσα και έξω από τη σήραγγα στην γέφυρα όπου δεν υπάρχει πλέον καθόλου φωτισμός.

2. στην Περιφερειακή οδό Βέροιας – Νάουσας, όπου η υπηρεσία του Δήμου εντόπισε σπασμένα καλύμματα φωτισμού, ανοικτούς πίνακες και σοβαρές βλάβες, καθώς και στη διασταύρωση Λ. Στρατού και στην Περιφερειακή οδό Βέροιας – Νάουσας όπου ο φωτισμός ανάβει και την ημέρα.

Στην απάντηση της η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας τονίζει ότι οι εργασίες συντήρησης των δικτύων οδικού φωτισμού γίνεται πλέον μόνο μέσω εργολαβίας και ότι η υπηρεσία αδυνατεί να ασκήσει τις κατά το νόμο αρμοδιότητες της.

Τονίζεται επίσης η εγκατεστημένη εργολαβία έχει μεγάλο όγκο εργασιών από συσσωρευμένες βλάβες παρελθόντων ετών λόγω μη διάθεσης σχετικών πιστώσεων στην υπηρεσία.

Τέλος σημειώνεται ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών τις οποίες έχει εντοπίσει ο Δήμος Βέροιας και ότι αυτό θα γίνει με την επόμενη εργολαβία!

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας, διευκρινίζεται ότι ο Δήμος δεν έχει από το νόμο την δυνατότητα να παρεμβαίνει στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, πέραν του να εντοπίζει τα προβλήματα και να ενημερώνει αρμοδίως της αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας.

Συνιστάται στους οδηγούς να διέρχονται με προσοχή στα κακοφωτισμένα σημεία του Περιφερειακού οδικού δικτύου προς αποφυγή ατυχημάτων.