Ανοιξιάτικα χιόνια στη Β.Ελλάδα, τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

3-5 pigadia

Τα χιόνια έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους σε αρκετές ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται την Τρίτη η κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, Σέλι και Τρία-Πέντε Πηγάδια στην Ημαθία. Στα περισσότερα χιονοδρομικά επικρατεί συννεφιά με ομίχλη κατά τόπους, ενώ χιονίζει σε Βασιλίτσα Γρεβενών, Πισοδέρι Φλώρινας και Ελατοχώρι Πιερίας.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας.

Τις τελευταίες ώρες, νιφάδες χιονιού έπεσαν λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Χορτιάτη, όπως επίσης στην ορεινή Βάβδο Χαλκιδικής, ενώ αραιή ήταν η χιονόπτωση και στη Φλώρινα.

Νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειχνε -1 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη 0, στην Καστοριά 1 βαθμό, σε Σέρρες και Αλεξανδρούπολη ο υδράργυρος ήταν στους 4 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 6 βαθμούς Κελσίου. 

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά. 

Την Πέμπτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Παρασκευή. Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

πηγή: www.in.gr