Η δήμαρχος Βέροιας τίμησε την μαθήτρια Παναγιώτα Καρατζά για την διάκριση στην Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

dimarxos karatza4

Τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαρτίου 2014 η μαθήτρια της Β' Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Βέροιας Παναγιώτα Καρατζά, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου, με αφορμή την διάκριση της στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα Αρχιμήδης. Την Παναγιώτα συνόδεψαν ο πατέρας της κ. Νίκος Καρατζάς, η μητέρα της κ. Γιάννα Πιλιτσίδου, και η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ κ. Ελισάβετ Κορδονίδου.

Η Παναγιώτα Καρατζά πήρε το Β' βραβείο (ασημένιο μετάλλιο) στην Μαθηματική Ολυμπιάδα και ήλθε πρώτη μεταξύ όλων των μαθητών-τριων της Β' Λυκείου.

Στην ίδια διοργάνωση έλαβαν μέρος επτά μαθητές-τριες από Λύκεια της Ημαθίας, που παρακολούθησαν το καλοκαιρινό μαθηματικό σχολείο το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας της Ημαθίας.

Από την πλευρά της η διακριθείσα μαθήτρια, μιλώντας με τη Δήμαρχο τόνισε ότι η επιτυχία της ήλθε ως αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τόσο στο σχολείο της όσο και στο καλοκαιρινό σχολείο της Μαθηματικής Εταιρείας στην Ημαθία και με την ευκαιρία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους εκπαιδευτικούς που τη στήριξαν στην προσπάθεια της.

Η Δήμαρχος υποδέχθηκε και συνεχάρη με ιδιαίτερη συγκίνηση την μαθήτρια και εξήρε το έργο που γίνεται στον τομέα των μαθηματικών από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αλλά και το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Χαρακτήρισε δε, αξιέπαινη και παράδειγμα προς μίμηση, τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας, παρά τον φόρτο των επαγγελματικών τους καθηκόντων, εργάζονται με πάθος για την προαγωγή της μαθηματική επιστήμης ανοίγοντας στους μαθητές τους νέους ορίζοντες.

Σε ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της επιτυχίας της, η Παναγιώτα Καρατζά έλαβε από τη Δήμαρχο αναμνηστικά βιβλία της πόλης.