Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον δήμο Βέροιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

Ο Δήμος Βέροιας, δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, δέχτηκε έγγραφη πρόταση (125/19-02-2014)  από τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για υλοποίηση προγράμματος ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους».

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

-Γυναικολογική εξέταση (Ψηλάφηση μαστού, Τεστ PAP)
-Οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο
-Δερματολογικός έλεγχος
-Παιδιατρικό διαγνωστικό έλεγχο και εμβολιασμό

H  διάρκεια του προγράμματος  θα είναι  τριών ημερών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πόλη της Βέροιας διαθέτει το Δημοτικό Ιατρείο, ο αντιδήμαρχος κ. Μαυροκεφαλίδης, αφού προηγουμένως ενημέρωσε σχετικά την κ. Δήμαρχο, κάλεσε τους προέδρους των Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου κ. Λιάτσου Ιωάννα, του Μακροχωρίου κ. Κουλουριώτη Διονύση και Ριζωμάτων κ. Οικονόμου Γεώργιο και τους πρότεινε να δεχτούν από μία μέρα την εφαρμογή του προσφερόμενου προγράμματος στις Τοπικές τους  Κοινότητες.
Οι Γιατροί του Κόσμου δέχτηκαν την τελική πρόταση του Δήμου και διαμορφώθηκε το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 6 Μαρτίου: Μακροχώρι, Πρώην Δημαρχείο Αποστόλου Παύλου

Παρασκευή 7 Μαρτίου: Ριζώματα, Αγροτικό Ιατρείο, Β’ ΚΑΠΗ & Δημαρχείο

Σάββατο 8 Μαρτίου: Άγιος Γεώργιος, Χώρος Κοινότητας Αγίου Γεωργίου

"Η Αντιδημαρχία, εκ των προτέρων,  ευχαριστεί τους Γιατρούς του Κόσμου  που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιούν στα πλαίσια των δράσεων τους, δωρεάν προληπτική και διαγνωστική εξέταση, με τη συμβολή κινητών μονάδων και τη  δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και από διαφορετικές ειδικότητες αν το επιτάσσουν οι ανάγκες κάποιας περιοχής" αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Βέροιας.