Επιστημονική Ημερίδα της Ε.Μ.Ι.Π.Η. με θέμα "Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα"

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

dimarheio naousas

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. αποφάσισε τη συνδιοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας σε συνεργασία με το Δήμο Ηρωϊκής πόλης Νάουσας με το γενικό τίτλο «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα».

Σκοπός της παραπάνω ημερίδας είναι η έρευνα και ανάδειξη στιγμών και πτυχών της νεότερης ιστορίας της Νάουσας και της γύρω περιοχής, μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό που διασώζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Μέσα από την έρευνα και γενικότερα μέσα από την ημερίδα ευελπιστούμε να αναδειχτούν νέα ζητήματα και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί στην τοπική ιστοριογραφία.

Η Επιστημονική Ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 (απόγευμα Σαββάτου και πρωί – απόγευμα Κυριακής).

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. α) Αθανάσιο Καραθανάση, β) Ελεονόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου, γ) Ιάκωβο Μιχαηλίδη και δ) Ιωάννη Μπέτσα.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή της Ε.Μ.Ι.Π.Η., η οποία αποτελείται από τους: α) Εμμανουήλ Ξυνάδα, β) Αναστασία Ταναμπάση γ) Μαρία Χειμωνοπούλου και δ) Γεώργιο Μάλλιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλον αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους (βλ. συνέχεια), μέχρι την 13η Απριλίου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 22 του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».