Οι «Ενεργοί Πολίτες» για την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα του παλιού δικαστικού κτηρίου και του νέου δικαστικού μεγάρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

energoi polites verr

Σχετικά με την πρόσφατη, κατόπιν συγκέντρωσης υπογραφών από φορείς και δημότες της πόλης μας, προ ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αναφορικά με το θέμα της ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα του παλιού δικαστικού κτηρίου στην πλατεία Ωρολογίου αλλά και του νέου δικαστικού μεγάρου ο συνδυασμός «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!» επισημαίνει τα παρακάτω:

"Στη συζήτηση πλεόνασε η υποκρισία (μέχρι και καταλήψεις πρότειναν οι θεομπαίχτες!!!) στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ), αφού το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αποτελεί τέκνο των μνημονικών πολιτικών, τις οποίες στήριξαν - πέραν των όποιων φραστικών αλλά για το θεαθήναι διαφοροποιήσεων - όλα αυτά τα χρόνια οι σύμβουλοι των 2 αυτών παρατάξεων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν κορυφαία στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων στο νομό μας.

Ιδιαίτερα η μείζονα αντιπολίτευση μαζί με την αναζήτηση των υπαρκτών ευθυνών της δημοτικής αρχής, ας αναζητήσει και τις ευθύνες του δικού της επικεφαλής, του βουλευτή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Σε αυτές τις μάχες μπροστά πρέπει να μπαίνει ο δήμος και η δημοτική αρχή και δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να περιμένει να εκδηλωθεί η πρωτοβουλία από πολίτες και φορείς, τους οποίους μάλιστα και μέμφεται! Γιατί θα έπρεπε να γίνει με πρωτοβουλία των πολιτών συλλογή υπογραφών, για να αναγκαστεί τελικά το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Δεν αναδείχθηκαν επαρκώς οι ευθύνες όλων των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι από τη μια ψηφίζουν όλα τα μνημόνια κι από την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τους πολίτες που πλήττονται από τις κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες στο κάτω κάτω είναι και δικές τους επιλογές.

Η απουσία κάποιων υποψηφίων δημάρχων από μια τέτοια σοβαρή συζήτηση, όπως αυτή του κ. Παπαγιάννη, ο οποίος σημειωτέον είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και κατά συνέπεια είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι παρών στη συζήτηση, είναι αδικαιολόγητη. Ας συνεκτιμήσουν οι συνδημότες μας αυτή τη στάση, την ώρα της κάλπης...

Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» καλούν τους συνδημότες μας και τους φορείς της πόλης να μην εφησυχάσουν από τις ψεύτικες προεκλογικές αγωνιστικές κορώνες της δημοτικής αρχής και της παράταξης του κ. Τσαβδαρίδη και τις τυχόν διαβεβαιώσεις από αυτούς που ξεπουλούν τη χώρα και φτωχοποιούν με τις πολιτικές τους το λαό μας, αλλά να εντείνουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, για την ανατροπή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των μνημονικών πολιτικών, για ένα Δήμο, μια δημοτική αρχή και ένα Δήμαρχο που θα βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των δημοτών που πλήττονται και αγωνίζονται για αξιοπρεπή ζωή κι όχι στο πλευρό των κάθε λογής Φούχτελ".