Μεγάλες επιτυχίες για το Νηρέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

nireas madenlis

Η κολύμβηση έχει εδραιώσει τη θέση της στη ζωή των πολιτών της Ημαθίας και αποτελεί πλέον τρόπο ζωής και κοσμοθεωρία για μικρούς και μεγάλους που ασχολούνται με το σπουδαίο αυτό άθλημα. Και όλα αυτά σε μία πόλη χωρίς θάλασσα ή ιδιαίτερη παράδοση στα ..."υδρόβια" σπορ!

Στη διαμόρφωση της νοοτροπίας αυτής έχει συντελέσει τα μέγιστα η ίδρυση του πρώτου Ιδιωτικού κολυμβητηρίου και η σύσταση του Αθλητικού Συλλόγου Νηρέα Βέροιας. Αθλητές του Α.Σ. ΝΗΡΕΑΣ έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια καθώς εδώ και 9 χρόνια εξασκούνται και ξεπερνούν τα όριά τους υπό την καθοδήγηση των προπονητών του συλλόγου στις άρτιες εγκαταστάσεις του πρότυπου ιδιωτικού κολυμβητηρίου.

Από τα πρώτα τους κολυμβητικά "βήματα" μέχρι την διάκριση και βράβευση αγωνίζονται με απόλυτο ήθος, αφοσίωση και συνέπεια, οι αθλητές του Α.Σ. ΝΗΡΕΑ όπως ο Μαδενλής Κωνσταντίνος που κατέκτησε την 3η Πανελλήνια νίκη στο Σχολικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Πειραιά της Αττικής. Ως μαθητής της 1ης Λυκείου συναγωνίστηκε με μαθητές ( α' εως και γ' λυκείου ) από όλη την Ελλάδα στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Στους προκριματικούς αγώνες με χρόνο 25''32 προκρίθηκε 4ος. Το απόγευμα στους τελικούς του αγωνίσματος με χρόνο 25''04 κατέκτησε την 3η θέση και εκτός από το μετάλλιο που έβαλε στο στήθος κέρδισε και σημαντικό ποσοστό μορίων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις τις 3ης Λυκείου διασφαλίζοντας την είσοδο του στο Πανεπιστήμιο.
Τέτοια παραδείγματα και όχι μόνο εμπνέουν όλους τους αθλητές του Συλλόγου που προπονούνται στην ομάδα ερχόμενοι από κάθε μέρος του Νομού και αγωνίζονται για επίτευξη ψυχικής ευεξίας, σωματικής ευρωστίας αλλά και αγωνιστικών στόχων και διακρίσεων συνεχίζοντας την παράδοση πολλών αθλητών του Νηρέα.