Αντίθετοι με την μετακίνηση του Μουσείου Εκπαίδευσης στο 3ο Δημοτικό Γονείς και Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ριζικά αντίθετοι είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και οι φορείς γονέων και κηδεμόνων με την μετεγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του 3ου -14ου Δημοτικού Βέροιας. "Να γίνει η μετεγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης αλλά να μην χάσει η Εκπαίδευση ένα διδακτήριο. Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνει Μουσείο Εκπαίδευσης στην πόλη. Η ιεράρχηση απαιτεί πρώτα να έχουμε σχολεία και μετά Μουσειακή Εκπαίδευση" είπε ο κ. Διαμαντόπουλος στην σύσκεψη με τους φορείς Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα. Εξηγώντας τον λόγο διαφωνίας του, ο κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε: "Αν συγκεντρωθούν τα παιδιά των 3ου, 14ου και 16ου σχολείων στο Φιλίππειο που θα αδειάσει, ο αριθμός τους θα φτάσει τα 500 και θα δημιουργηθούν εκεί συνθήκες...Γκράβας. Ενώ είχαμέ πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κλήθηκε η υπηρεσία μας να εκφράσει άποψη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".

Αναφορικά με την πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία συμφωνούν και οι φορείς Γονέων είναι:

- Να μην μετακινηθούν το 3ο -14ο Δημοτικά, να γίνει 12θεσιο διδακτήριο με νέες ειδικότητες.

- Το 16ο Δημοτικό να μετακινηθεί στο Φιλίππειο και να γίνει 12θεσιο παίρνοντας και μαθητές από το 5ο. Με αυτή την προοπτική θα γίνει ολοήμερο και θα αποκτήσει χώρους για βιβλιοθήκη και πληροφορική. Επίσης θα μπορέσουν να στεγαστούν εκεί το 3ο - 16ο Νηπιαγωγεία που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

"Αυτές είναι οι θέσεις μας και σε αυτές θα μείνουμε. Λύνει το πρόβλημα στέγασης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα επόμενα δέκα χρόνια" είπε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επισημάνθηκε ότι το θέμα θα μπει στις Γενικές τους Συνελεύσεις με στόχο να ληφθεί απόφαση και να πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις.