Ντόστανιτς: "Είχαμε άγχος"

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

dostanic apollon

Στο άγχος απέδωσε την μέτρια εικόνα της Βέροιας ο προπονητής της Ράτκο Ντόστανιτς. Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Ηταν ένα παιχνίδι που ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό. Κάναμε κινήσεις για να μην δεχθούμε γκολ. Είχαμε προβάδισμα και πιστεύαμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πιο εύκολο για εμάς. Εκεί που περίμενα ότι θα κάνουμε το 2-0, με την ευκαιρία του Μπεν και θα γίνει διαφορετικό το ματς....

Λυπάμαι τους ποδοσφαιριστές γιατί στα τρία τελευταία ματς έδωσαν το μάξιμουμ και με νίκη σήμερα θα ήταν κοντά στην παραμονή στην κατηγορία. Τους είπα να σηκώσουν τα κεφάλια. Έχουμε το ματς με την Καλλονή να πάρουμε βαθμούς εκεί και να βρεθούμε στον δρόμο για τη σωτηρία.

 

Πραγματικά το γκολ που δεχθήκαμε είναι παρόμοιο με προηγούμενα. Δεν είναι αυτή η ομάδα που είμαστε πραγματικά. Μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κυκλοφορούμε τη μπάλα. Είπα ότι πρέπει να κρατήσουμε μπάλα και με σωστές πάσες να ψάξουμε το δεύτερο γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε".

Για τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα (φάση του γκολ), απάντησε ότι ίσως οφείλονται στην μεγάλη πίεση. «Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο παιχνίδι, να κυκλοφορήσουμε καλύτερα την μπάλα και να κάνουμε ευκαιρίες. Οι παίκτες μου είχαν άγχος. Είπα με σωστές πάσες να βγούμε μπροστά αλλά δεν τα καταφέραμε».

Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε άλλη αλλαγή απάντησε: "Στον πάγκο είχα μόνο μέσους. Δεν ήθελα να βγάλω παίκτη και να βάλω μέσο λόγω του τρόπου παιχνιδιού του Απόλλωνα που είναι πολύ δύσκολο. Γι' αυτό δεν έκανα τρίτη αλλαγή. Οι παίκτες του Απόλλωνα μπορούν να βάλουν γκολ από το τίποτα".

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για την Βέροια, απάντησε: "Για να είμαι ειλικρινής είναι κακό αποτέλεσμα. Χάσαμε δύο βαθμούς. Πιστεύω ότι παίξαμε καλύτερα και μπορούσαμε να πάρουμε τους βαθμούς. Σήμερα με ένα δεύτερο γκολ θα είχαμε το ματς και τελικά πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κάθε ματς για εμάς θα είναι δύσκολο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος όπως και οι άλλες ομάδες για την παραμονή στην κατηγορία. Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχουμε. Δουλεύουμε σκληρά. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τους βαθμούς σωτηρίας. Είναι περίεργο πρωτάθλημα. Προς το τέλος βλέπεις τους βαθμούς και κάνεις υπολογισμούς. Πιστεύω επειδή έχουμε περισσότερα παιχνίδια στην έδρα μας και θα τα καταφέρουμε".

Σε ερώτημα αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση Καλτσά, Μπαργκάν, απάντησε ότι μπορούσαν να δώσουν παραπάνω πράγματα αλλά όπως όλοι οι παίκτες είχαν άγχος.