Ζωντανή Βέροια, ζωντανές εκλογές

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

gaitatzis

Του Νικολάου Γκαϊτατζή

" Ελευθερία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας".Τάδε έφη Αριστοτέλης.

Στις εποχές μας όταν μιλάμε για Ελευθερία και Δημοκρατία στην ουσία μιλάμε για κάτι ζωντανό και χειροπιαστό, για βίωμα, για Ζωντανή Ελευθερία και Ζωντανή Δημοκρατία.

Ζωντανή Δημοκρατία είναι το πως ζούμε καθημερινά στην πόλη μας την Βέροια, και ποιοι μας κυβερνούν. Καλώς η Κακώς. Εμείς τους εδιαλέξαμε.

Ζωντανή Ελευθερία είναι σε ποια Βέροια θέλουμε να ζούμε και ποιοι θα μας διοικούν και θα μπορούν να κάνουν την Βέροια μας και τον κοινό μας βίο καλύτερο. Καλύτερα η Χειρότερα. Εμείς τους εδιαλέγουμε.

Η ψήφος μας και η ψυχή μας διαλέγει το μέλλον μας και την τύχες την ιδική μας και των παιδιών μας. Διαλέγουμε τα πρόσωπα που θα φκιαξουν καλύτερη την αγαπημένη Βέροια και τα γύρω χωριά των γονιών μας . Να μας παρέχουν καλύτερα και περισσότερα τα αγαθά της Δημοκρατίας.

Την ελευθερία, την ισότητα, την δίκαιοτητα, την ευημερία και τον πλούτο στην ζωή μας.

Ελευθερία σημαίνει μια Βέροια με περισσότερα συνταγματικά και ανθρωπιστικά δικαιώματα και πανανθρώπινες αξίες, όπως ελευθερία του λόγου, της θρησκείας, της νομικής αντιπροσώπευσης ενώπιον δικαιοσύνης, δικαίωμα ψήφου, και άλλοι άγραπτοι απαραβίαστοι νόμοι
και παραδόσεις.

Ισότητα σημαίνει μια Βέροια με ίση μεταχείριση του Βεροιώτη από τον Δήμο ανεξαρτήτως διακρίσεων, πολιτικών πεποιθήσεων, μειονοτήτων, θρησκεύματος, εθνικότητας, τάξεως κοινωνικής, συγγένειας και καταγωγής.

Δικαιότητα σημαίνει ότι λίγο πολύ η Πόλη δεν δημιουργεί απαράδεκτες ανισότητες και απαράδεκτους τρόπους μεταχείρισης των πολιτών και δεν προάγεται η ανηθικότητα, η αδιαφάνεια η παράνομη εκμετάλλευση του ενός πολίτη από τον άλλο και αυτόν από το κράτος και τους λειτουργούς του, και γενικότερα γαλήνη και ειρήνη στον τόπο.

Ευημερία και Πλούτος είναι τα χειροπιαστά, τα καθημερινά, και τα πολύ πραγματικά, όπως υγεία, παιδεία, μόρφωση, σταθερή εργασία, οικονομία, ευκαιρίες για πρόοδο,φροντίδα για τα γερόντια,φροντίδα για άπορα παιδιά, καλούς δρόμους ,πλατείες, συντριβάνια, πράσινο περιβάλλον, πολιτισμός και παράδοση, γέφυρες ,νερά καθαριότητα, οικονομική ανάπτυξη, λιγότεροι φόροι, λιγότερη γραφειοκρατεία, γρήγορη αδειοδότηση, σωστή διαχείριση των κοινών, ανάδειξη του Βυζαντινού και Αρχαίου χαρακτήρα της πόλης, αξιοποίηση των φυσικών πόρων, δυνάμωσε του εθελοντισμού, βελτίωση των σχέσεων πολιτών και δήμου, ομόπνοια και ομοψυχία.

Τι λέει λοιπόν η Ζωντανή Δημοκρατία για την Βέροια;

Έγιναν Ανώτατες σχολές; Ακμάζει η οικονομία? Απέμειναν επιχειρηματίες? Υπάρχει ανάπτυξη;

Έγιναν γέφυρες; Υπάρχουν πλατείες; Υπάρχει εργασία στην πόλη;Υπάρχει ομόπνοια και ομοψυχία;
Πως πάμε με την γραφειοκρατία και τις άδειες; Είναι φιλικές οι σχέσεις πολίτη και Δήμου;

Σε τι Βέροια ζούμε, και σε τι Βέροια θα θέλαμε να ζούμε;

Σε ποιους εμπιστευόμαστε την δημοκρατία και την πόλη;

Ο έχων λοιπόν Νουν νοήτω.

Νέα πρόσωπα και ανεξάρτητα.

Δεν φταίει η Δημοκρατία όταν δεν δουλεύει το σύστημα.

Εμείς φταίμε που δεν δουλεύει η Δημοκρατία.

Ας μην είμαστε αφελείς, ανήμποροι, ανέλπιδοι, και ηττοπαθείς,

Ας διαλέξουμε κάτι καλύτερο. Το χρειάζεται τόσο πολύ η πόλη.

Αυτό σημαίνει Ζωντανή Ελευθερία και Ζωντανή Δημοκρατία.

Αυτό σημαίνει Ζωντανή Βέροια και Ζωντανές Εκλογές .

Ο Νίκος Γκαϊτατζής είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Juris Doctor Διδάκτωρ Νομικής
John Marshall Law School
Οικονομολόγος Παν. Σικάγο
International Νομικός και Οικονομολόγος