Πώς μπορούμε να υποβάλλουμε τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών;

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

naoussa-taxis neo 2

Eπιμέλεια Καμμένος Λ. Παναγιώτης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Οικονομολόγος ΜSc

Όσον αφορά τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών προσώπων υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου για τα έτη 2011 έως 2013 (ΠΟΛ 1234/2013).

Εάν οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται αφορούν περισσότερα του ενός έτη, θα πρέπει ο φορολογούμενος να ξεκινήσει την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το πρώτο διαθέσιμο στην εφαρμογή έτος που πρέπει η τροποποίηση αυτή να γίνει.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών προσώπων έτους 2010 καθώς και οι δηλώσεις Ε9 που υποβάλλονται από κληρονόμους αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι εμπρόθεσμες είναι οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, που υποβάλλονται για διόρθωση της αρχικής δήλωσης - εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. του οικείου έτους, μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από τον επόμενο του μήνα της αρχικής εκκαθάρισης.

Συμπερασματικά, όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν λάθη στα Ε9 προηγουμένων ετών (2011,2012,2013) μπορούν να τα διορθώσουν ηλεκτρονικά χωρίς πρόστιμο μέσα από την εφαρμογή στο taxis για όσο χρονικό διάστημα τους επιτρέπεται μετά την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π (Φόρου Ακίνητης Περιουσίας) του οικείου έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Δευτέρα 17 Μαρτίου άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxis για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (έντυπο Ε9) για το έτος 2014 και η υποβολή θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2014.

Για να ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις περάστε από το γραφείο μας 

Λογιστικό-Οικονομοτεχνικό γραφείο-Συμβουλευτική Επιχειρήσεων

 “naoussa-taxis

Χρ. Λαναρά 11, Νάουσα

www.naoussa-taxis.gr