Κρίσιμο ματς για τον Φίλιππο με Λουτράκι στην Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΧΑΝΤΜΠΟΛ

filippos anagenisi

Στο «Φιλίππειο» της Βέροιας ο Φίλιππος υποδέχεται το Σάββατο (6μμ) τον Ποσειδώνα Λουτρακίου σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Και για τους δύο Συλλόγους είναι μια ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα. Από την μία πλευρά ο Φίλιππος που παλεύει για την παραμονή έχει πάρει ανάσα μετά την νίκη επί της ΧΑΝΘ και αν κερδίσει αύριο, τότε θα φτάσει τους 9 βαθμούς και θα συγκαταλέγεται στα φαβορί για την παραμονή. Από την άλλη ο Ποσειδώνας αν πάρει τους δύο βαθμούς θα μπει στην τετράδα, εφόσον ο Δούκας χάσει από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 27-27 με τους Βεροιώτες να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν τον βαθμό με ένα σερί 4-0 στα τελευταία πέντε λεπτά του ματς.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας για την τετράδα των πλέι οφ, αλλά και τρία ακόμα για την παραμονή στην κατηγορία περιλαμβάνει η 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών που θα διεξαχθεί αύριο.

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΑΣΕ Δούκα με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις να κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες. Ο «δικέφαλος» με τις τρεις συνεχόμενες νίκες του το 2014 έχει ανέβει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς ξεπερνώντας τον αντίπαλο του που είχε απώλεια βαθμών από Αερωπό, Διομήδη και πλέον βρίσκεται στην 4η με 18 πόντους.

Και μπορεί για τον ΠΑΟΚ το «έπαθλο» της νίκης να είναι ουσιαστικά η εξασφάλιση σε μεγάλο βαθμό της 3ης θέσης, αλλά για τον Δούκα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού δίνει «μάχη» για να παραμείνει στην 4αδα των πλέι οφ.
Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων ισοβαθμεί με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, ενώ ο ΓΑΣ Κιλκίς βρίσκεται στην 6η θέση με 15 πόντους.

Πέντε ματς αήττητος ο Δούκας!

Το «κουμπί» του ΠΑΟΚ έχει βρει ο Δούκας, καθώς σε 29 αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει 21 νίκες και ο ΠΑΟΚ μόλις 8. Από αυτές οι 6 νίκες του «δικεφάλου» είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Δούκας έχει επικρατήσει 8 φορές εκτός έδρας. Μάλιστα έχει δύο συνεχόμενα «διπλά» από την περσινή σεζόν με 31-33 και 19-21, ενώ στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο Δούκας είναι αήττητος με 4 νίκες και 1 ισοπαλία!

Παίζουν τα «ρέστα» τους ΧΑΝΘ και Αρχέλαος

Τρία παιχνίδια- φωτιά για την παραμονή στην κατηγορία θα διεξαχθούν αύριο. Οι ουραγοί της βαθμολογίας με 5 βαθμούς, ΧΑΝΘ και Αρχέλαος Κατερίνης θα έχουν μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να μπουν ξανά στο «κόλπο» της παραμονής στην κατηγορία. Στη Θεσσαλονίκη ο προπονητής της ΧΑΝΘ Νίκος Μάντζος και ο τεχνικός της Αναγέννησης Παναγιώτης Ιατρούδης θα βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά μετά την συνεργασία τους στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών για 3,5 χρόνια το διάστημα 2007-2011. Η Αναγέννηση Βύρωνα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός έδρας, αφού έχει πάρει αποτέλεσμα στις 3 από τις 4 εξόδους της στην Βόρειο Ελλάδα. Βρίσκεται στην 8η θέση με 8 βαθμούς και με νίκη ουσιαστικά «καθαρίζει» την υπόθεση παραμονή.

Η ομάδα της Αθήνας θα έχει σε αυτό το ματς δύο βασικές απουσίες του δεξιού εξρτέμ- ίντερ Ανδρέα Γεωργίου που υπέστη ρήξη χιαστών και του πλέι μέικερ Αντώνη Λεωνίδα.

«Όλα τα παιχνίδια της ΧΑΝΘ από εδώ και στο εξής είναι τελικοί. Είναι παιχνίδια μεγάλης επικινδυνότητας», σχολίασε ο Νίκος Μάντζος, ενώ ο Παναγιώτης Ιατρούδης επεσήμανε: «Είναι ένα ιδιαίτερο και κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι δύο ομάδες με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού για αυτό και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θα πάρει το ματς η ομάδα που το θέλει περισσότερο γιατί πιστεύω και οι δύο το θέλουμε πολύ. Θα κριθεί στο ποιος θα έχει μέχρι το 60 καθαρό μυαλό και θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Νομίζω ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει και η απόδοση των τερματοφυλάκων».

Ο Αρχέλαος φιλοξενείται από τον Αερωπό Έδεσσας που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα της Κατερίνης έχει να κερδίσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2013 στην Βέροια, ενώ το 2014 έχει μόνο ήττες. Ειδικότερα η τελευταία από τον Φοίβο Συκεών εντός έδρας ήταν πολύ σκληρή και τον έχει βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Θεωρητικά ο Αερωπός δεν κινδυνεύει, έχοντας 10 βαθμούς στην 8η θέση, αλλά για να είναι σίγουρος χρειάζεται ακόμα 3-4 πόντους και η νίκη κόντρα στον Αρχέλαο ουσιαστικά θα του δώσει το αβαντάζ που χρειάζεται.

Ακλόνητα φαβορί ΑΕΚ, Διομήδης

Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας η ΑΕΚ και ο Διομήδης Άργους έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα σε ΓΑΣ Κιλκίς και Φοίβο Συκεών αντίστοιχα. Μάλιστα η «Ένωση» αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της στο Κιλκίς από τις γύρω περιοχές, όπως συμβαίνει άλλωστε τις περισσότερες φορές που ανεβαίνει στην Βόρειο Ελλάδα.