Συγχαρητήρια Καραπαναγιωτίδη στο νέο Μητροπολίτη Κίτρους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

eklogiKitrous01

Συγχαρητήριο μήνυμα στο νέο Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Στο μήνυμα αναφέρει: "Είναι μεγάλη χαρά για τους κατοίκους ενός νομού, όταν ένας πνευματικός ταγός του αναγνωρίζεται από όλη την Ελλάδα και αποκτά κάποιο αξίωμα.

Η χαρά όμως είναι μεγαλύτερη όταν αυτό το αξίωμα ανταποκρίνεται πλήρως στην αξία του και στις ιδιαίτερες, αυξημένες και πολυσχιδείς ικανότητές του.
Όλοι οι Ημαθιώτες νιώθουμε μια λύπη τούτη την ώρα που ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, μας αφήνει για να αναλάβει το ποίμνιο της γειτονικής Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η λύπη μας αυτή μετριάζεται από τη γνώση ότι ο γειτονικός νομός θα έχει άξια χέρια να κρατούν «τους οίακας της Εκκλησίας».

Είναι από τις λίγες φορές που το «Άξιος» που θα ακουστεί στην ενθρόνισή του θα ανταποκρίνεται τόσο πολύ στις απαιτήσεις της εκκλησιαστικής παράδοσης.

Ας τον συνοδεύουν οι ευχές μας στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε αυτούς τους χαλεπούς για τον τόπο και τον λαό μας καιρούς.

Ας είναι ο Κύριος στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του, συμπαραστάτης, οδηγός και συνδρομητής του σε κάθε του ενέργεια.

Ας είναι οι κάτοικοι της Πιερίας βέβαιοι ότι «τουούτος έπρεπεν αυτοίς Αρχιερεύς».

Άξιος και εις ανώτερα!"