Καραμπατζός: "Στη Νάουσα η παράδοση είναι τρόπος ζωής"

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

karampatzos sin typou

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, απαντώντας σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη ζωντανή σύνδεση με πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, δήλωσε:

"Αποκλειστικός σκοπός της ζωντανής σύνδεσης ήταν η προβολή του δρώμενου Γενίτσαροι και Μπούλες, ενόψει το αποκριάτικου τριημέρου. Γι' αυτό, άλλωστε επιλέχθηκε ο χώρος μπροστά από το διατηρητέο κτίριο "Μάκη", όπου στεγάζεται ο "Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες". Στο λίγο χρόνο που διήρκεσε η σύνδεση, μου ζητήθηκε από τον δημοσιογράφο να μιλήσω για το δρώμενο και την Αποκριά και αυτό έπραξα, προσκαλώντας ταυτόχρονα τους τηλεθεατές της εκπομπής να έρθουν στη Νάουσα για να δουν από κοντά στο μοναδικό έθιμο, λέγοντας ότι η Νάουσα διαθέτει "πλεόνασμα ανθρωπιάς, φιλοξενίας και πολιτισμού". Δεν πολιτικολόγησα, αλλά μίλησα μόνο για την Ηρωική πόλη μας και την παράδοση του τόπου μας. Θεωρώ απαράδεκτη την απότομη και άκομψη διακοπή της συνομιλίας μας από τον κεντρικό παρουσιαστή της εκπομπής, και το γεγονός αυτό αφήνω να το κρίνουν οι συμπολίτες μας.

Οφείλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στην προσπάθεια προβολής της Νάουσας με την αυθεντική ελληνική Αποκριά της: τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες, τους μουσικούς, τους μαθητές των σχολείων, τον Σύλλογο Φίλοι του Καρναβαλιού και για την τεχνική υποστήριξη τον συμπολίτη μας κ. Κώστα Λιλιάμτη, που έστω σε αυτά τα τέσσερα λεπτά όλοι μαζί έστειλαν και τηλεοπτικά το μήνυμα "στη Νάουσα η παράδοση είναι τρόπος ζωής".