ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η «Νάουσα στον 21ο αιώνα» θα είναι το θέμα της επόμενης συνάντησης του Wine Club THESSALONIKI ’96, που θα πραγματοποιηθεί στο Excelsior Hotel την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.00 με οδηγό την χημικό – οινολόγο - δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Στη συνάντηση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 11 κρασιά από πρόσφατες και παλαιότερες εσοδείες, που καταδεικνύουν την εξέλιξη και τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ούτως ώστε οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι καταναλωτές να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν αυτό το εξαιρετικά κομψό στυλ κρασιού.
Με υψηλή οξύτητα και αρκετά αυστηρές τανίνες, ως 100% Ξινόμαυρο, η Νάουσα στη νεότητά της δεν είναι ιδιαίτερα «εύκολη». Με τον χρόνο όμως, με την ηλικία και την επιμονή, το Ξινόμαυρο «μαλακώνει», αποκτά αρωματική πολυπλοκότητα και μοναδική γοητεία. Αν προσθέσουμε και τη μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, αντιλαμβανόμαστε γιατί οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι το συγκρίνουν με ποικιλίες ντίβες όπως το Pinot Noir και το Nebbiolo!
Παρόλη τη γοητεία και τη σοφιστικέ έκφραση, η Νάουσα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο μεγάλο κοινό. Οι Ναουσσαίοι οινοπαραγωγοί το έχουν πλέον αντιληφθεί και δουλεύουν στην κατεύθυνση μιας πιο «μοντέρνας» έκφρασής της: Με περισσότερο όγκο, πιο μαλακές τανίνες, διατηρώντας όμως καθαρό, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου.
Ο αναβρασμός που, τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται στο επίπεδο του «εκμοντερνισμού» της γεύσης της, μας ειδοποιεί ότι έφτασε η ώρα που θα ξαναμπεί στο παιχνίδι της οινικής επικοινωνίας, αποκτώντας και πολλούς καινούργιους φίλους.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI '96 πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).
Τα μέλη του απολαμβάνουν προνόμια σε συνεργαζόμενα οινοποιεία - εστιατόρια - ξενοδοχεία:
1) έκπτωση στην αγορά μίας ή περισσοτέρων φιαλών κρασιού από οινοποιεία,
2) έκπτωση στην κατανάλωση σε γνωστά εστιατόρια,
3) έκπτωση στη διαμονή σε ξενώνες και ξενοδοχεία.
Πηγή: www.agronews.gr