Με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο για την ενδοοικογενειακή βία που διοργάνωσε ο Έρασμος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

erasmos rodakin1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» στις 31/01/14 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας «Θεανώ Ζωγιοπούλου» για τους εθελοντές-μέλη του με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία: Μορφές, Αίτια και Τρόποι Αντιμετώπισης». Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο οργάνωσης και υλοποίησης εξειδικευμένων δράσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων του δικτύου εθελοντών του Συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του «Έρασμου» κα Ελένη Παπαδοπούλου. Η εισηγήτρια του σεμιναρίου κα Ιωάννα Κακολύρη-Κλίτση, Ψυχολόγος-ΜSc Κλινικής Ψυχολογίας, ανέλυσε διεξοδικά μέσα από την εξειδικευμένη επιστημονική της σκοπιά, τις βασικές πτυχές του σύνθετου αυτού κοινωνικού φαινομένου. Έμφαση δόθηκε στα αίτια (πολύ-παραγοντικό μοντέλο) και στις παρεμβάσεις που αφορούν τόσο στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας όσο και στους θύτες, συνθήκη η οποία κρίνεται απαραίτητη για τη σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διακοπή του κύκλου της διαιώνισής του. Σε μια αίθουσα, όπου προκάλεσε αίσθηση το έντονο ενδιαφέρον και η συμμετοχή στην συζήτηση των παρευρισκομένων, αναπτύχθηκαν τα θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών καθώς και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου στην σημερινή εποχή.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου σεμιναρίου, η πλατιά συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών-εθελοντών δημιουργούν στο Σύλλογο τη δέσμευση να συνεχίσει το έργο του με το ίδιο πάθος, ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Παράλληλα, δίνει την υπόσχεση να υλοποιήσει παρόμοιες ενέργειες ευαισθητοποίησης-κινητοποίησης στο μέλλον.