ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας: "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών μας"

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας με ανακοίνωση του δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του "στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Βέροιας, της Ημαθίας και ολόκληρης της Ελλάδας, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τον ιδρώτα τους στον τόπο τους.

Οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και με περισσότερη ένταση από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες σε τραγική κατάσταση.

Η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα αποτελούν το success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, θα βάλουν τέλος σε οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας με την αμέριστη στήριξη στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας με όλες του τις δυνάμεις βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών. Με τους ενωτικούς αγώνες οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι θα ανατρέψουν την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και θα ανοίξουν το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας".