Κόπηκε η βασιλόπιτα στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

peristeraiota pita

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου.

Αρχικά ο πρόεδρος του ιδρύματος απεύθυνε χαιρετισμό, καλωσόρισμα και ευχές για υγεία, ευλογία και καλοχρονία στα μέλη του Σωματείου, τους καλεσμένους από τα αδερφά ποντιακά σωματεία και τους φίλους επισκέπτες.

Στη συνέχεια η αίθουσα του Περιστερεώτα γέμισε με τους ήχους της ποντιακής λύρας και τις μελωδίες από την χορωδία του Καλλιτεχνικού Χορευτικού Ομίλου «ΠΥΡΡΙΧΟΣ», που υπό την επιμέλεια του Βασίλη Πολατίδη απέδωσε Ποντιακά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα.

Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση και απολογισμός των δραστηριοτήτων του Σωματείου για το έτος που μας πέρασε και τον προγραμματισμό στόχων για το νέο έτος από τον υπεύθυνο του Ερευνητικού Κέντρου κ.Θεοδόση Κυριακίδη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου με δυο νέα αριστίνδην μέλη από αδελφά σωματεία της Ημαθίας, τα οποία θα ενισχύσουν το δυναμικό του Συμβουλίου, καθώς προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια δίνεται στην ανάπτυξη της Μονής και δραστηριοτήτων στο Ροδοχώρι, όπου βρίσκεται ανιστορημένη η Μονή του Περιστερεώτα. Τα δυο νέα μέλη του Δ. Σ. αποτελούν δυο παλιοί πρόεδροι από τις ποντιακές λέσχες της Ημαθίας. Συγκεκριμένα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας ορίστηκε ο κ. Λάζαρος Ζευγαρόπουλος και από την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας ο κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων αδελφών ποντιακών σωματείων από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.