Στο πλευρό των αγροτών Καραμπατζός, Μπαλτατζίδου

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ

Στο πλευρό των αγροτών δήλωσαν ότι δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου που παραβρέθηκαν στην αγροτική κινητοποίηση στην Κουλούρα.

Χαρακτήρισαν τα μέτρα άδικα και καταστροφικά για τον αγροτικό κόσμο τονίζοντας ότι πρέπει να φορολογηθεί ο αγρότης αλλά όχι με τέτοια μέτρα. Κλείνοντας σημείωσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα τα μέτρα πίσω.

Η δήλωση καραμπατζού

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που αφορούν το φορολογικό νομοσχέδιο, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός:

"Οι ρυθμίσεις που προωθούνται βεβιασμένα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες είναι άδικες, γιατί με την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων πλήττεται το αγροτικό εισόδημα και μάλιστα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας.
Εκφράζω την στήριξή μου στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος του υπουργείου με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, με στόχο ένα φορολογικό σύστημα δίκαιο και ανάλογο με τη φοροδοτική ικανότητα των αγροτών.
Όλοι αναγνωρίζουμε, ότι ο πρωτογενής τομέας κι η αγροτική παραγωγή είναι ο βασικός αιμοδότης για την ανάπτυξη της περιοχής μας και συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική, αλλά και την εθνική οικονομία. Γι' αυτό, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και όχι να οδηγεί τον αγροτικό κλάδο σε συρρίκνωση και εξόντωση με αποσπασματικά και πρόχειρα φοροεισπρακτικά μέτρα".