Ιστορίες καθημερινής τρέλας με τις ιατρικές εξετάσεις των μαθητών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

agiasmos veria

Ιστορίες καθημερινές τρέλας βιώνουν γονείς και μαθητές πρώτης τάξης δημοτικών σχολείων στην Βέροια (το πιο πιθανόν είναι να ισχύει και σε άλλες πόλεις) που κλήθηκαν από το σχολείο να προσκομίσουν βεβαιώσεις γιατρών (παθολόγο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο) για τους πρωτοετής μαθητές και μαθήτριες. Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν απευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο, η απάντηση που πήραν ήταν ότι ήταν κλεισμένα τα ραντεβού μέχρι το Νοέμβριο. Έτσι κάποιοι επέλεξαν τον ΕΟΠΥΥ όπου κι εκεί η αναμονή ήταν δίμηνη.

Όσοι ήταν άτυχοι κι έπεσαν πάνω σε απεργίες, τα ραντεβού πήγαν άλλους δυο μήνες πίσω. Μητέρα μαθητή που πήγαν τα ραντεβού της πέντε μήνες πίσω και ήρθε η ώρα να επισκεφθεί γιατρό τον Φλεβάρη, έπεσε πάνω στην άδειά του και το ραντεβού πήγε άλλο έναν μήνα μετά, χωρίς να ξέρει αν και τότε θα γίνει η δουλειά της. 

Αν στην θέση των μαθητών βάλουμε κάποιον ασθενή, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει εξωτερικό γιατρό, φανταστείτε τι γογλοθά περνάει μέχρι να επισκεφθεί τον γιατρό που χρειάζεται. Και μη χειρότερα...