Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στο Οινοποιείο Καρανάτσιου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2o gim naous oino

Επίσκεψη στο «Οινοποιείο Καρανάτσιου» πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάουσας την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου με τη συνοδεία των καθηγητριών Κόγια Αν., Λάσκη Ειρ. και Ζησιμάνου Μ.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Οίνος ευφραίνει καρδίαν...» και του πολιτιστικού «Ελλάδα-Γαλλία-Γνωριμία». Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αμπελώνα και ξεναγήθηκαν στο χώρο οινοποιίας και την κάβα. Ενημερώθηκαν για τα στάδια και τις μεθόδους καλλιέργειας του αμπελιού, για τον τρύγο και την οινοποίηση. Ο ιδιοκτήτης κ. Θεόδωρος Καρανάτσιος εξήγησε στα παιδιά τις εργασίες του σύγχρονου αμπελουργού, τα είδη του κρασιού και τα στάδια της γευσιγνωσίας.

Ευχαριστήριο

Η περιβαλλοντική και η πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Νάουσας ευχαριστούν θερμά τον κ.Θεόδωρο Καρανάτσιο για την ξενάγηση στο «Οινοποιείο Καρανάτσιου» στις 24/01/2014. Η ενημέρωση που μας παρείχε για την καλλιέργεια του αμπελιού, την οινοποίηση και την εμπορία του κρασιού, η αμεσότητα, η καλή διάθεση και η άριστη φιλοξενία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές.

2o gim naous oino1