Γκίμας: «Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

gimas kalampakos

Την γλώσσα της αλήθειας χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας μετά τη νέα εντός έδρας ήττα σοκ, αυτή την φορά από το Παγκράτι. «Ήταν το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι. Δυστυχώς για τρίτη φορά θα το πω, μετά τα ματς με Ηρακλή και ΟΦΗ, ότι ο πρώτος μας στόχος είναι η σωτηρία. Δεν χρειάζονται λόγια. Έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση. Η ομάδα θα πρέπει να βρει 3-4 νίκες στον δεύτερο γύρο για να σωθεί. Δεν είναι ώρα να ψάξουμε ποιος φταίει. Θα πω μόνο ότι τις τελευταίες 40 ημέρες, με τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε στην προπόνηση πέντε με πέντε. Η ήττα φέρνει ανασφάλεια και γκρίνια. Ξεκινήσαμε ως μια από τις καλύτερες ομάδες αλλά μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα άλλαξαν. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν κερδίζουμε και θα πέσουμε. Η άμυνά μας ήταν τραγική. Δεν είχαμε αρχή και τέλος. Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο. Η Βέροια έφτασε μετά από πολλά χρόνια στην Α2 και πρέπει να υπερασπιστεί αυτή την κατάκτηση. Δεν είναι ντροπή να μείνουμε στην κατηγορία. Μετά θα δούμε. Ας αφήσουμε τα μεγάλα όνειρα και ας δούμε ότι δεν είναι καταστροφική η παραμονή. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια».

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Παγκρατίου, ο κ. Γκίμας δήλωσε: «Το Παγκράτι παίζει καλά τελευταία και ήταν αναμενόμενη η σημερινή εμφάνιση. Έχει 70-80% βελτίωση σε σχέση με την αρχή της χρονιάς».

Καλαμπάκος: «Η μέρα ήταν δική μας σήμερα»

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Παγκρατίου Ντίνος Καλαμπάκος σημείωσε: «Παίξαμε με έναν καλό αντίπαλο. Εμείς όμως ήμασταν υπερβολικά καλοί και διαβασμένοι. Δεν είχαμε νίκη στα τελευταία ματς, κερδίσαμε σήμερα και βάλαμε ένα λιθαράκι για την σωτηρία. Ο Φίλιππος έχει καλύτερες μονάδες από εμάς αλλά σήμερα η μέρα ήταν δική μας. Δουλεύουμε με το κεφάλι κάτω. Μας είχαν πεσμένους από τον...αγιασμό αλλά τώρα είμαστε καλά».

Σε ερώτηση που κρίθηκε το ματς ο κ. Καλαμπάκος απάντησε: «Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε μεγάλη ορμή κι ενθουσιασμό. Στριμώξαμε τον Φίλιππο και οι παίκτες του αγχώθηκαν κι έχασαν ελεύθερα σουτ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κρίθηκε το ματς».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Φιλίππου στην Α2, ο τεχνικός του Παγκρατίου είπε: «Σαν φρέσκια ομάδα στην κατηγορία ο Φίλιππος, δεν είναι εύκολο να τα βάλει με τα μεγαθήρια. Είναι πολλά πράγματα στην κατηγορία, εκτός από το αγωνιστικό, που πρέπει να κάνει μια ομάδα για να είναι ανταγωνιστική 26 αγωνιστικές. Ο κάθε καινούργιος στην κατηγορία πρέπει να βρει τον χώρο του. Του χρόνου ο Φίλιππος θα είναι πιο έτοιμος και θα ξέρει που υπάρχουν...λακκούβες. Δεν χρειάζεται απογοήτευση».