Η Γ' τάξη του Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων μαθαίνει το τραπεζικό σύστημα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev bank

Η Γ' τάξη του Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ι. Σαφαρίκα – Ι.Μπαρμπαρούση στα πλάισια των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων εκτός σχολείου, επισκέφθηκε το νέο υποκατάστημα της τράπεζας ALPHA BANK της πόλης μας στην οδό Μητροπόλεως.

Η επίσκεψη οργανώθηκε στα πλαίσια της εξοικείωσης των μαθητών με σύγχρονους χρηματοοικονομικούς όρους. Άλλωστε έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά μας μικροί και μεγάλοι χρειαζόμαστε "επιμόρφωση" στα οικονομικά θέματα!

Τους μαθητές και τη δασκάλα τους, Ιωάννα Ιορδανίδου, υποδέχτηκε η διευθύντρια της τράπεζας , κ. Ελένη Δότσου . Μετά τη σύντομη ξενάγηση στους χώρους της τράπεζας, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά για τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας, το τραπεζικό σύστημα και το σημαντικό ρόλο που επιτελεί στη σύγχρονη κοινωνία. Επίσης , οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους για έννοιες όπως : δάνειο, συνάλλαγμα, επιτόκιο , ΑΤΜ κ.τ.λ , τις οποίες ακούν καθημερινά χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνουν. Το προσωπικό της τράπεζας απάντησε με υπομονή και χαμόγελο στις ερωτήσεις επεξηγώντας τους δύσκολους όρους! Στο τέλος της επίσκεψης η κ. Δότσου μοίρασε σε όλους αναμνηστικά καπέλα και γλυκά.

Οι μαθητές της Γ' τάξης του δημοτικού σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ι.Σαφαρίκα – Ι.Μπαρμπαρούση ευχαριστούν θερμά την κ. Ελένη Δότσου και το κατάστημα της ALPHA BANK για τη φιλοξενία αλλά και τις πολύτιμες πληροφορίες!