Κουνούπια: Σε εξέλιξη οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί για τους επίγειους και εναέριους ψεκασμούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

kounoypia2

Νωρίτερα από πέρσι άρχισαν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του 2014. Οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί είναι από χτες σε εξέλιξη, για τους επίγειους και εναέριους ψεκασμούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Γιουφτσίδης, είπε ότι οι διαδικασίες άρχισαν φέτος ένα μήνα νωρίτερα από πέρσι και οι υπηρεσίες ελπίζουν πως αν όλα πάνε καλά οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν εγκαίρως, νωρίτερα από πέρσι και χωρίς τις καθυστερήσεις, που τελικά οδήγησαν στην έναρξη του προγράμματος ουσιαστικά τον Ιούνιο, κι αφού οι πρώτες γενιές κουνουπιών είχαν ήδη κάνει το... έργο τους.

«Πέρσι το κόστος του προγράμματος για την Περιφέρεια ήταν 2.600.000 ευρώ. Φέτος θα είναι λίγο αυξημένο και θα διαμορφωθεί στα 2.700.000 ευρώ καθώς θα υπάρξουν περισσότεροι ψεκασμοί ενώ και οι εκτάσεις στις οποίες θα γίνουν οι ψεκασμοί θα αυξηθούν από 650.000 στρέμματα πέρσι σε 780.000 στρέμματα φέτος», δήλωσε ο κ. Γιουφτσίδης. Οι διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα ανοιχτούν οι προσφορές.

Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του περσινού προγράμματος, ο κ. Γιουφτσίδης διευκρίνισε ότι υπήρξαν λιγότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε σχέση με το 2012, ωστόσο τα επίπεδα όχλησης ήταν περίπου τα ίδια.

πηγή: www.voria.gr