Οι φορείς της Ημαθίας ζητούν απόσυρση του σχεδίου νόμου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

giatroi eopyy

Κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για την υγεία εξέδωσαν οι φορείς που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών ΕΟΠΥΥ. Σε αυτήν αναφέρουν:

«Οι πολίτες της Ημαθίας και οι εκπρόσωποι των Φορέων που συμμετείχαμε στην ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στον χώρο της Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ Βέροιας, με αφορμή την κατάθεση του διαβόητου Σχεδίου Νόμου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη από τον Υπουργό Υγείας, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ το «ανθρωποκτόνο» νομοσχέδιο, που με προκάλυμμα την «ψευδεπίγραφη» μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διαλύει τις δημόσιες δομές υγείας και μεταφέρει με απαράδεκτο τρόπο την περίθαλψη σε ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, με μεγάλη ζημία και κόστος για τους ασφαλισμένους.

Να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ από μηδενική βάση μία ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς, ώστε να καταρτισθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην ευπρεπή και αξιόπιστη λειτουργία των λειτουργών της Υγείας, ενόψει των εξελίξεων που δρομολογούνται.

Τονίζεται ότι ΟΛΟΙ πρέπει να προτάξουν την ευθύνη τους έναντι των πολιτών που εκπροσωπούν και να υπερασπιστούν τη δωρεάν υγεία και περίθαλψη του Λαού, με την υπευθυνότητα που οι περιστάσεις απαιτούν, μέσα από ανθρωπιστική προσέγγιση και όχι με τις λογιστικές τακτοποιήσεις, που απαιτούν η Τρόικα και οι μνημονιακές επιταγές.

Οι πολίτες και οι Φορείς της Ημαθίας θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, ώστε η υγεία και η περίθαλψη στην χώρα μας να μην γίνει πεδίο εκμετάλλευσης καιροσκόπων και εκμεταλλευτών.

Εάν η κυβέρνηση ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ το επαίσχυντο νομοσχέδιο και επιμείνει στο ρόλο του «κατεδαφιστή» της Υγείας, μεταφέροντας το βάρος της περίθαλψης στις πλάτες των δεινοπαθούντων ήδη ασφαλισμένων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του.

Οι πολίτες της Ημαθίας θέτουμε προ των ιστορικών ευθυνών τους για το μέλλον της περίθαλψης του Λαού, την Βουλή των Ελλήνων και τους Βουλευτές της Ημαθίας.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

• Δήμος Βέροιας

• Εκπρόσωποι Κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΚΚΕ

• Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

• Εργατικό Κέντρο Βέροιας

• Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

• ΕΛΜΕ Ημαθίας

• Συνδικάτο Οικοδόμων Βέροιας

• Σύλλογος Εκδοροσφαγέων Βέροιας

• Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΒ

• Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ημαθίας»