Βέροια: Αφιέρωμα στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

amerikanikos kinimatogr

Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Ημαθίας σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γωνιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον Αμερικανικό Κινηματογράφο, την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

Δευτέρα 3/2
Ώρα 6.30 μ.μ
The Descendants (ΟιΑπόγονοι) τουAlexander Payne Ο ήρωας της ταινίας Ματ Κινγκ (Τζορτζ Κλούνι) είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, αλλά μάλλον αποτυχημένος οικογενειάρχης, καθώς έχει απομακρυνθεί από τη γυναίκα και τις δύο κόρες του. Το ξαφνικό ατύχημα της συζύγου του τον αναγκάζει να επανασυνδεθεί με τα παιδιά του, εγχείρημα δύσκολο και αποκαλυπτικό (με την έννοια των αποκαλύψεων όσον αφορά την οικογένειά του). Παράλληλα, ο Ματ αγωνίζεται να αποφασίσει αν πρέπει να πουλήσει τη γη του στη Χαβάη, έναντι αδράς αποζημίωσης, σε μια μεγάλη εταιρία που θα εκμεταλλευτεί την έκταση. Για να μπορέσει να κατασταλάξει, ο ήρωας ταξιδεύει στη Χαβάη με τις κόρες του, ένα ταξίδι ενδοσκοπικό, μια αναζήτηση εσωτερική όπου θα ξαναθυμηθεί ποιος είναι και τι τελικά είναι σημαντικό γι' αυτόν

Ώρα 8.30 μ.μ
Eat, Pray, Love τουRyan Murphy Η Λιζ Γκίλμπερτ (Τζ. Ρόμπερτς) στα τριάντα της, κι ενώ φαινομενικά τα έχει όλα, σύζυγο, σπίτι, καριέρα,νοιώθει ανικανοποίητη κι εντελώς μπερδεμένη. Έτσι αποφασίζει να κάνει κάτι «παράλογο»: χωρίζει, εγκαταλείπει τη χώρα της και ξεκινά για την αναζήτηση της ευτυχίας. Οι διάφοροι σταθμοί αυτής της πορείας περιλαμβάνουν την Ιταλία, όπου μαθαίνει να απολαμβάνει το φαγητό, την Ινδία, όπου πειραματίζεται με την έννοια της πίστης, και το Μπαλί, όπου συναντά τον έρωτα. Έχει, όμως, απελευθερωθεί αρκετά για να τον αποδεχτεί; Mία απολαυστική, κυριολεκτικά, ταινία.

Τρίτη 4/2
Ώρα 9.00 μ.μ

Midnight in Paris(ΜεσάνυχταστοΠαρίσι) του WoodyAllen Με φόντο το λαμπερό Παρίσι, όπου μια οικογένεια Αμερικανών συνδυάζει διακοπές και δουλειά, ο Gil ( Όουεν Γουίλσον), επιτυχημένος σεναριογράφος, προσπαθεί να τελειοποιήσει το πρώτο του βιβλίο, πόθο της ζωής του. Ένα βράδυ, και καθώς σταθερά απομακρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του και τον προηγούμενο τρόπο ζωής του, χάνεται στους δρόμους της πόλης και, κατά μαγικό τρόπο, ταξιδεύει στο χρόνο, ανακαλύπτωντας τελικά την πόλη των ονείρων του και αυτό που πραγματικά ψάχνει στη ζωή του.