Η "Αγία Παρασκευή" Λευκαδίων έκοψε την βασιλόπιτα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΧΟΡΟΣ

lefkadia pita

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Η Αγία Παρασκευή» έκοψε την πατροπαράδοτη «Βασιλόπιτα» στην αίθουσα του νέου εντευκτηρίου του στον κεντρικό δρόμο των Λευκαδίων. Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η παρουσία μελών συλλόγων αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής της «Ομοσπονδίας Μακεδόνων» της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι και ο σύλλογος των Λευκαδίων.

Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον πατήρ Κωνσταντίνο ευχήθηκαν στους παρευρισκομένους ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καλαϊτζίδης οι αντιδήμαρχοι Νάουσας κ.κ. Αδαμίδης και Παπαδόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Νάουσας κ. Τσαγκαλίδου και ο εκπρόσωπος της Διοικούσας επιτροπής της «Ομοσπονδίας Μακεδόνων» κ. Ευαγγελίδης ο οποίος επιπλέον τόνισε τον σημαντικό έργο της Ομοσπονδίας στην διατήρηση της αυθεντικής πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων.

Οι παριστάμενοι αφού γεύτηκαν τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι γυναίκες του συλλόγου, με προτροπή των μελών των τεσσάρων χορευτικών τμημάτων του συλλόγου χόρεψαν αυθεντικούς τοπικούς Μακεδονικούς χορούς.