Ο μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

kangouro-hellas

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας για άλλη μια χρονιά συμμετέχουν ως «Εξεταστικό Κέντρο» στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», που διοργανώνει η «Καγκουρό Ελλάς» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 το πρωί στις εγκαταστάσεις των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα: www.kangaro.gr

Οι μαθητές των Σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, να επικοινωνήσουν με τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας Ι. Σαφαρίκα – Ι. Μπαρμπαρούση, με τον Υπεύθυνο Εξέτασης κ.Παναγιώτη Ποζιάδη ή με την κα. Σαραφοπούλου στην Γραμματεία του Σχολείου, κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλέφωνα 23310 75490-3 ή μέσω του fax 23310 75494.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Γραμματεία μέχρι την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014.